Instagram zwartwit-logo

Instagram experimenteert met nieuw uiterlijk in zwart-wit

Instagram wil het uiterlijk veranderen: ze testen een zwart-witte variant van de app, die er iets eleganter en strakker uitziet. Volgens Instagram is het slechts een test.

Instagram heeft al zolang we ons kunnen herinneren het bekende blauw met witte uiterlijk. Maar daar kan binnenkort verandering in komen, want Instagram is aan het testen met een strakker design in zwart-wit.

Instagram in zwart-wit Instagram in zwart-wit

Instagram in zwart-wit

Terwijl andere apps al lang waren afgestapt van leerstiksels en skeumorfisme, bleef Instagram eraan vasthouden. Het icoontje ziet er nog steeds uit als een ouderwetse Polaroid OneStep Rainbow-camera. Misschien komt daar verandering in. Op internet zijn screenshots verschenen van een nieuw design, waar Instagram mee aan het testen is. Het camera-icoontje is veranderd van een vierkant naar een cirkel en de lijst met notificaties heeft nu een hartvormpje gekregen. Voorheen was het een hartje in een spreekballon.

Het modernere design zal waarschijnlijk op bredere schaal worden uitgerold, als het bevalt. Een woordvoerder wilde alleen zeggen dat het bedrijf wel vaker nieuwe ‘ervaringen’ test bij een klein percentage en van de gebruikersgroep. “Dit is alleen een designtest”.

Wat vind jij: is het een verbetering, of moet Instagram vasthouden aan de vertrouwde blauwwitte kleuren?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2016, 23:02
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.