WhatsApp op iPhone met sinaasappelsap

WhatsApp wil bedrijven tickets en instapkaarten laten sturen

WhatsApp gaat bedrijven de mogelijkheid bieden om berichten naar consumenten te sturen. Het gaat aanvankelijk om eenrichtingsverkeer.

WhatsApp is van plan om meer diensten van bedrijven toe te laten in de chat-app. Ze hebben daarbij een nieuwe manier van interactie gepland: de bedrijven kunnen bijvoorbeeld tickets en instapkaarten sturen naar gebruikers. Het gaat daarbij om eenrichtingsverkeer, want gebruikers kunnen er niet op reageren.

WhatsApp op iPhone met sinaasappelsap

Eenrichtingsverkeer voor bedrijven

Later dit jaar moeten de nieuwe zakelijke accounts van start gaan. WhatsApp heeft daarbij banken, luchtvaartmaatschappijen en andere dienstverleners voor ogen. Het idee lijkt wel een beetje op de interactie die Facebook Messenger net heeft geïntroduceerd. Daarbij kun je bijvoorbeeld via Messenger instapkaarten van KLM ontvangen.

Bij WhatsApp zal de aanpak wel iets anders zijn, omdat je geen antwoorden terug kunt sturen. Bedrijven kunnen alleen notificaties sturen naar personen die daarmee hebben ingestemd via de app. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je via WhatsApp wilt worden gewaarschuwd als er een nieuwe film in de bioscoop draait, als je favoriete band binnenkort optreedt of als een bepaald product op voorraad is. De berichten vervangen de sms’jes en e-mailtjes die bedrijven nu versturen om klanten te attenderen.

WhatsApp had al aangegeven dat ze binnenkort zouden beginnen met zakelijke accounts, maar het zal aanvankelijk dus erg beperkt zijn. Overigens wordt WhatsApp al door bedrijven gebruikt voor bijvoorbeeld klantenservice, maar de chatapp biedt daarvoor nog niet de mogelijkheid om zakelijke accounts te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2016, 21:08
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.