Facebook Paper

Facebook Paper stopt eind juli 2016

Facebook Paper gaat stoppen. De app is verdwenen uit de App Store omdat te weinig mensen het nieuws via de experimentele Facebook-app wilden lezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hoe vaak heb jij de Facebook Paper-apps de afgelopen weken bekeken? Waarschijnlijk niet zo vaak, want Facebook ziet er geen toekomst meer in. Ze hebben de Paper-app uit de App Store gehaald en kondigen aan dat de dienst eind juli stopt.

Facebook Paper iPhone bewerken

Facebook Paper stopt

Tot 29 juli kun je nog de verhalen in Paper lezen, daarna gaat het scherm op zwart. Toen Facebook Paper werd aangekondigd, zagen media-deskundigen het als een grote stap: het sociale netwerk zou de rol van kranten gaan overnemen. Toch zat het publiek er niet op de wachten, geeft Facebook nu toe. De app was bedoeld om van Facebook een soort nieuwslezer te maken, waarbij je zelf kon kiezen voor secties als technologie, politiek, eten en meer.

Tegenwoordig zijn er genoeg mensen die hun dagelijkse nieuws via Facebook krijgen. Ze hebben er alleen geen Paper-app voor nodig. Ook kwam er nooit een Paper-app voor de iPad of voor Android, waardoor alleen iPhone-bezitters er gebruik van konden maken.

Facebook Paper

Dat er een einde aan Paper zou komen was overigens ook wel af te leiden uit het aantal updates dat de app nog kreeg. In 2014 schreven we nog over de eerste grote update voor Facebook Paper en later dat jaar nog over een iets grotere update. Daarna waren de updates zo oninteressant, dat we er op iCulture niet meer over hebben geschreven. De app was ook nog niet aangepast voor 64-bit iPhones, terwijl die toch alweer een paar jaar bestaan.

Er zat ook een positief kantje aan de app: het was de enige iPhone-app waarmee je nog Messenger kon gebruiken, zonder de (inmiddels verplichte) Messenger-app. een minpuntje was dat Facebook de naam inpikte van een al bestaande app, namelijk Paper by FiftyThree.

Paper verscheen in januari 2014, maar we konden er in Nederland niet meteen gebruik van maken. Een van de bijzondere eigenschappen was dat je je iPhone kon roteren om foto’s rondom te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 8:18
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.