Facebook Paper voor iOS krijgt eerste grote update

Facebook Paper heeft nieuwe functies: ondersteuning voor verjaardagen en evenementen, fotoreacties en betere groepsfuncties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facebook-paper-iphone-handFacebook Paper voor iOS heeft vanavond een update gekregen. Het is de grootste update sinds de app twee maanden geleden verschenen. Nog steeds is Facebook Paper alleen via de Amerikaanse App Store te installeren, maar we hebben een uitlegartikel waarin duidelijk wordt verteld hoe je dat moet doen. Ook hebben we een review van Facebook Paper, waarin wordt uitgelegd waarom je deze nieuwsapp überhaupt moet installeren. In de vanavond verschenen update zijn verjaardagen en evenementen toegevoegd. Je tapt op het wereldbolletje om op de hoogte te blijven wat er speelt.

Ook kun je nu fotoreacties bij foto’s plaatsen. Dat houdt in dat je op een foto niet reageert met het gebruikelijke stukje tekst, maar met een andere foto. Om een fotoreactie te plaatsen tap je op het camera-icoontje naast het reactieveld. Daarna maak je een foto en uploadt deze.

Nog een andere verbetering: groepen. Die zaten er vanaf het begin al in, maar de functie is verder verfijnd. Je krijgt nu nummertjes te zien, om aan te geven dat er nieuwe berichten zijn binnen een bepaalde groep. Groepen zijn bereikbaar via het hoofdmenu. De toegankelijkheid van de app is verbeterd, zodat ook slechtzienden hun weg kunnen vinden in deze visueel rijke app. Een pijltje geeft aan als er nieuwe artikelen zijn in andere secties. en er zijn 9 nieuwe artikelcovers. Je kunt daarmee berichten van Fox News, Bloomberg News, Mashable, FT, Kottke, Popular Science, The Hollywood Reporter, Vanity Fair en Hacker News meteen herkennen.

Facebook Paper iPhone 3 februari

Facebook Paper gebruikt de verhalen die vrienden via Facebook delen en presenteert ze in een fraai design. Gebruikers delen via Paper gemiddeld zo’n 80 artikelen per dag, verdeeld over 5 tot 6 secties, aldus Facebook. De meest populaire is de Facebook-sectie, gevolgd door Headlines, Tech, Ideas, LOL en Pop Life.

Downloaden (Amerikaanse App Store): Facebook Paper (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Lees ook: Facebook Paper downloaden vanuit Nederland en België en Review Facebook Paper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:25
Onderwerpen facebook, facebook paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.