Tidal lancering

‘Apple wil muziekdienst Tidal overnemen’

Apple zou plannen hebben om muziekdienst Tidal over te nemen van Jay-Z. Daarmee zou Apple de muziekcatalogus kunnen uitbreiden met meer exclusief materiaal en betere audiokwaliteit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou in gesprek zijn met muziekdienst Tidal van rapper Jay-Z. Volgens bronnen van The Wall Street Journal wil Apple de dienst overnemen vanwege exclusieve content en de nauwe banden die Tidal heeft met artiesten. Tidal heeft ongeveer 4,2 miljoen betalende gebruikers en onderscheidt zich verder door het aanbieden van muziek in hoge kwaliteit.

Tidal lancering

Apple wil Tidal overnemen

Jay-Z nam in maart 2015 Tidal over van het Zweedse bedrijf Aspiro voor 56 miljoen dollar. Hij gaf artiesten daarbij de mogelijkheid om aandelen Tidal te kopen. Ook sloot de dienst exclusieve deals met Kanye West, Rihanna, Beyoncé en Madonna en is het de enige dienst waar je het volledige materiaal van Prince kunt beluisteren.

Een overname door Apple geeft de mogelijkheid om beide muziekcatalogi samen te voegen, zodat Apple niet alleen een betere audiokwaliteit kan bieden, maar ook meer exclusieve content heeft. Het is één van de manieren waarop Apple probeert te groeien ten kosten van de al langer bestaande muziekdienst Spotify. Gisteren vierde Apple Music de eerste verjaardag, door bovenstaande video van Beats 1 uit te brengen. Het feestelijke moment werd overschaduwd door een conflict met Spotify. Volgens Spotify is er sprake van machtsmisbruik, omdat Apple een update van de Spotify-app telkens niet wil goedkeuren.

Tidal-Mac-app-beta

‘Geen gesprekken op hoog niveau’

Details over een aanstaande deal zijn nog niet bekend, meldt WSJ. Een woordvoerder van Tidal ontkent dat er op hoog niveau gesprekken lopen met Apple. Eerder waren er geruchten dat muziekdienst Rhapsody belangstelling had om Tidal over te nemen, maar dat ging niet door. Rhapsody heeft inmiddels de naam gewijzigd in Napster.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 9:42
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple music, muziek, tidal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.