facebook paper

Zo download je Facebook Paper op je iPhone

Facebook Paper is een prima alternatief voor de Facebook-app, maar nog niet in Nederland. Zo installeer je de nieuwe app op je iPhone.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

facebook paperInstalleer Facebook Paper. Het is een van de suggesties van iCulture-lezers op de problemen met de laatste update voor Facebook die we woensdag bespraken. Met Facebook Paper kan je namelijk ook praktisch alles wat je met de gewone Facebook-app kunt. Hoewel de app voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar is, kun je Facebook Paper ook prima vanuit Nederland en België gebruiken. Je hebt er alleen een Amerikaans iTunes-account voor nodig. Hoe je dit aanmaakt en hoe je Facebook Paper installeert leggen we uit in dit artikel.

Waarom Facebook Paper?

In februari 2014 bracht Facebook de nieuwe nieuws-app Facebook Paper uit, een app die de berichten van je vrienden combineert met het nieuws over onderwerpen die jou interesseren. De app is prettig in gebruik, ziet er modern uit en is bovendien een stuk sneller. En de functionaliteit is nagenoeg gelijk aan die van de gewone Facebook-app voor iOS. Misschien gaat de app op termijn de reguliere Facebook-app wel vervangen? Overtuigd? Lees dan snel verder hoe je de app op je iPhone downloadt.

Amerikaans iTunes-account aanmaken

Om Facebook Paper te kunnen downloaden heb je allereerst een Amerikaans iTunes-account nodig. Die maak je eenmalig aan in de Apple Store via iTunes op de Mac of PC. Daarna kun je hetzelfde account ook gebruiken voor andere gratis apps die (nog) niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Je hebt twee opties. Optie 1 is in principe voldoende als je alleen gratis apps wilt installeren.

  1. Amerikaans iTunes-account zónder creditcard aanmaken.
  2. Amerikaans iTunes-account met creditcard of tegoed aanmaken.

Facebook Paper op je iPhone installeren

Nadat je een Amerikaans iTunes-account hebt aangemaakt, kun je Facebook Paper op je iPhone installeren. Hiervoor log je eerst in met het nieuwe iTunes-account dat je zojuist hebt aangemaakt. Hieronder lees je hoe je Facebook Paper installeert:

  1. Ga naar Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Tik op Apple ID bovenaan; er verschijnt nu een popup-menu; tik op Log uit
  3. Voer de Apple ID en wachtwoord van je zojuist gemaakte account in en tik op Log in.
  4. Je wordt als het goed is nu automatisch naar de Amerikaanse App Store doorgestuurd.
  5. Tik onderin op Search en zoek in het zoekveld naar Facebook Paper
  6. Tik op Free en vervolgens op Install om de app te downloaden. Het kan zijn dat je je wachtwoord in moet voeren om de aankoop te bevestigen.
  7. Nadat je Facebook Paper hebt geïnstalleerd, kun je weer inloggen met je Nederlandse of Belgische iTunes-account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:36
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, facebook paper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.