Grote update voor Facebook Paper focust op bekende Facebook-functies

De tweede grote update voor Facebook Paper richt zich op bestaande Facebook-functies en verbetert foto's delen en bekijken in de app.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

facebook-paper-iphone-handFacebook’s nieuwsapp Paper heeft vandaag zijn tweede grote update gekregen sinds de app in februari zijn debuut op de iPhone maakte. Het gaat om een forse lijst met verbeteringen. Veel van de genoemde vernieuwingen lijken te bevestigen dat Facebook Paper ziet als een toekomstig alternatief voor de standaard Facebook-applicatie op iPhone en iPad. De meeste functies zijn namelijk al aanwezig in de gewone Facebook-applicatie. Daarnaast ligt de focus voor een belangrijk deel op foto’s, alhoewel Paper beeld sowieso al meer centraal stelde dan de Facebook-app die al veel langer verkrijgbaar is. Paper laat je nu ook je profiel- en coverfoto’s vanuit de app aanpassen, mensen taggen in foto’s en ook de weergave van foto’s is verder verbeterd.

Andere functies die inmiddels welbekend zijn van de gewone Facebook-applicatie maken nu ook hun opwachting in Paper. Je kon al mensen noemen (mentionen) in reacties, maar dat kan nu ook in berichten die je zelf plaatst. Een andere toevoeging zijn hashtags. De sorteerfunctie die vooral bekend is van Twitter, werd een tijdje geleden ook geïntroduceerd in Facebook. Paper ondersteunt hashtags nu ook. Je tikt op een bepaalde hashtag, bijvoorbeeld #wk2014, en je ziet alle andere Facebook-berichten die met dezelfde hashtags zijn geplaatst. Ook nieuw is de mogelijkheid om tekst te kopiëren en je kan na publicatie aanpassen wie je berichten mogen zien.

Er is in Paper ook een nieuwe sectie toegevoegd. De app liet je al kiezen of je berichten wilde zien over bijvoorbeeld belangrijk nieuws of grappige foto’s, naast de reguliere berichten uit je timeline. De nieuwe Trending sectie is vergelijkbaar met de trending topics van Twitter en laat zien waar mensen in Paper zoal over praten.

Downloaden: Paper (gratis, alleen Amerikaanse App Store, iPhone, iOS 7.0+)

Facebook Paper is nog niet verkrijgbaar in Nederland/België. Zo download je Facebook Paper toch op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.