Facebook Moments: cartoons

Facebook dreigt foto’s te wissen als je Facebook Moments niet installeert

Facebook probeert mensen te dwingen Facebook Moments te installeren, omdat anders foto's worden gewist. Moet je bang worden? Welnee, er is een simpele oplossing om te voorkomen dat je Moments krijgt opgedrongen.

Facebook wil graag dat je zoveel mogelijk losse apps van ze installeert. Waarschijnlijk staan Facebook, Instagram en WhatsApp al op je homescreen. Grote kans dat er ook Messenger tussen staat, want die app is verplicht als je wilt blijven chatten. Binnenkort zul je misschien ook Facebook Moments (link) installeren, omdat Facebook dat graag wil. Om er wat extra vaart achter te zetten dreigt Facebook dat ze albums met gesynchroniseerde foto’s zullen wissen. Je hebt tot 7 juli de tijd om te bepalen of je actie moet ondernemen. Wij weten een simpele oplossing om te voorkomen dat je Facebook Moments in je maag krijgt gesplitst.

Facebook Moments: cartoons

Facebook Moments: verplichte kost?

Facebook wil graag dat de eigen apps hoog in de ranglijsten van de App Store staan en dat lukt aardig. In de Verenigde Staten waarschuwt Facebook gebruikers dat hun foto’s verwijderd worden als ze de app niet downloaden. Doen ze dat niet, dan worden hun gesynchroniseerde albums verwijderd. Het leidde op Twitter tot nogal wat paniek: Facebook zou alle foto’s verwijderen! Zo drastisch is het gelukkig niet, maar het maakt wel weer duidelijk dat het zin heeft om regelmatig te inventariseren of je foto’s veilig zijn.

Facebook Moments: dreigement dat je foto's worden gewist

Gelukkig maken steeds meer mensen gebruik van online opslagdiensten, waardoor ze hun foto’s niet definitief kwijt zijn als de telefoon wordt gestolen. Maar je bent wel afhankelijk van het beleid van die diensten: Google Foto’s slaat bijvoorbeeld je kiekjes in een lagere kwaliteit op om ruimte te sparen, maar het betekent ook dat je je originelen nooit meer terugkrijgt.

Bij Facebook is er gelukkig een gemakkelijke manier om te zorgen dat je je foto’s niet kwijtraakt: download complete albums en je zit goed.

Wil je toch Facebook Moments gebruiken, dan kan dat. De app heeft wel een aantal voordelen, zoals het groeperen van foto’s op basis van de locatie. In de VS kan de app ook foto’s groeperen met automatische gezichtsherkenning, maar dat is in Europa vanwege privacyregels uitgeschakeld. Facebook Moments kan handig zijn als je je foto’s in één keer met vrienden wilt delen of bijvoorbeeld gezamenlijk foto’s wilt maken van een evenement. Vrienden kunnen foto’s toevoegen aan jouw album, zodat uiteindelijk iedereen de beschikking heeft over alle foto’s die zijn gemaakt.

Het gevaar van zo’n gezamenlijk album is dat je er zelf niet altijd de volledige controle over hebt, dus ook in dat geval is het slim om regelmatig de fotoalbums te backuppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2016, 12:05
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.