EverCam: draadloze beveiligingscamera doet een jaar met één batterij

EverCam (nu Eufycam): draadloze beveiligingscamera doet een jaar met één batterij

Wil je graag een slimme beveiligingscamera, maar heb je geen zin in ingewikkeld gedoe met kabels of batterijen vervangen? Dan is de EverCam misschien wel iets voor jou.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Deze slimme camera gaat volgens de makers ongeveer een jaar mee op één batterij. Verder maakt hij nog gebruik van allerlei andere technische snufjes, zoals kunstmatige intelligentie om personen te herkennen. We zien dit steeds vaker bij beveiligingscamera’s. Eén ding zit er echter niet op: HomeKit-ondersteuning.

EverCam – nu Eufycam

EverCam is een draadloze beveiligingscamera en waarschijnlijk denk je nu meteen dat het niets is, omdat je continu de batterij moet vervangen. Maar daar hebben de makers iets op bedacht: na één keer opladen gaat de batterij een jaar lang mee. De EverCam heeft nog meer vernuftige snufjes. Zo maakt de camera gebruik van kunstmatige intelligentie voor gezichtsherkenning en een infrarood bewegingssensor om mensen en dieren te onderscheiden. Er wordt nu geld ingezameld via Kickstarter om de camera daadwerkelijk in productie te nemen.


365 dagen met één batterij
Volgens het team achter de EverCam lukt het om de camera 365 dagen te gebruiken zonder dat de batterijen vervangen moeten worden. Dit is dan ook waar de nadruk op lag tijdens het maken van de camera. Om dit mogelijk te maken hebben de makers samengewerkt met fabrikant Anker, omdat zij gespecialiseerd zijn in batterijen en het opladen ervan.

Drie-staps herkenning
De camara is in staat om mensen te herkennen. Dit wordt in drie stappen gedaan: allereerst wordt er gebruik gemaakt van een infrarood bewegingssensor om te kijken of er iets beweegt en of dit warmte uitstraalt. Daarna gebruikt de camera kunstmatige intelligentie om te bekijken of het gaat om een mens of dier. Als laatste wordt er gebruik gemaakt van gezichtsherkenning om te zien of diegene in je huis hoort of dat het gaat om een indringer. Je kunt zelf instellen bij welke stap je al een melding wil krijgen. Wil je bijvoorbeeld al zien wanneer er levend wezen door je huis loopt, ongeacht of het een mens of dier is, dan kun je dit aangegeven in de instellingen van de app.

EverCam: draadloze beveiligingscamera doet een jaar met een batterij

Alle beelden offline
De meeste beveiligingscamera’s maken gebruik van de cloud om hun beelden in op te slaan. De EverCam biedt je de mogelijkheid om je beelden lokaal op te slaan door een microSD-kaart in de HomeBase te doen. Er wordt standaard een microSD-kaart van 16GB meegeleverd, wat goed zou moeten zijn voor ongeveer een jaar aan opnames wanneer je ongeveer 10 video’s van 30 seconden per dag maakt. Je kunt deze opslag ook uitbreiden met een geheugenkaartje met meer GB’s. Ook kun je de beelden opslaan in de cloud. Hiervoor betaal je $2,99 per maand per camera.

EverCam: draadloze beveiligingscamera doet een jaar met één batterij

Speciale houder voor metalen oppervlaktes
De EverCam wordt geleverd met een HomeBase, een soort hub die alle data opslaat en waarmee de camera’s verbonden moeten zijn. De HomeBase sluit je aan op het stopcontact. Er zit een back-up batterij in waarmee de HomeBase het nog twee dagen volhoudt wanneer de stroom uitvalt.

Verder krijg je bij elke camera een speciale houder waarmee je de camera aan de muur kunt bevestigen. Je kunt de houder aan elk metalen voorwerp vastmaken met de magneet. Zo is het niet meer nodig om in de muur te boren. De houder is rond, wat ervoor zorgt dat je de camera zo neer kunt hangen zoals je wilt. Tenslotte is de camera waterdicht, wat wel zo handig is voor gebruik buitenshuis.

Kickstarter project
Op dit moment wordt er geld ingezameld via Kickstarter om het project daadwerkelijk in productie te gaan nemen. Op dit moment heeft het bedrijf al meer dan €500.000 ingezameld voor het project. Dat is fors meer dan de beoogde doel van €40.000. Voor ongeveer €180 ontvang je waarschijnlijk in september de EverCam.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 26 augustus: In dit artikel is de naam EverCam gebruikt om het oorspronkelijke project op Kickstarter aan te geven. Het project is later hernoemd naar Eufycam - de cameralijn van Anker zoals wij die momenteel kennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.