Apple wil met verwisselbare achterkant de Apple Watch veelzijdiger maken

Na de bandjes ook de achterkant verwisselen
Als het aan Apple ligt, wordt de Apple Watch nog veelzijdiger dankzij verwisselbare achterkanten. Door de achterkant te voorzien van extra sensoren, batterijen of andere onderdelen, haal je nog meer uit het horloge. Gaat dit er ook echt komen?

Patent met verwisselbare achterkant op de Apple Watch

Je kan de Apple Watch al heel erg persoonlijk maken dankzij wijzerplaten en bandjes, maar Apple denkt ook na over het uitbreiden van de functies, zonder dat je daar een hele nieuwe Apple Watch voor moet kopen. In een patent omschrijft Apple hoe je het horloge uit kan rusten met extra sensoren aan de achterkant. Voor het nieuwe systeem gebruikt Apple de gleuven waar je je Apple Watch-bandje in schuift, zodat de extra achterkant goed blijft zitten.


Apple Watch patent met achterkant.

De extra achterkant zit dus tussen je pols en de Apple Watch zelf. Op deze manier kan Apple een plaatje met bijvoorbeeld extra hartslagsensoren aan de Apple Watch toevoegen. Om het geheel nog wel goed passend te houden, schuif je het bandje zelf in de inkeping van de verwisselbare achterkant. Het voordeel van deze manier van functies toevoegen, is dat je er aan de voorkant nauwelijks iets van ziet. Alleen de aansluiting bij de bandjes is iets anders en het horloge wordt iets dikker, maar voor de meeste mensen zal het niet opvallen dat je extra sensoren op je Apple Watch draagt. Om te zorgen dat het contact tussen de achterkant en het horloge niet verbreekt, gebruikt Apple een magnetisch systeem.

Werking van patent met Apple Watch achterkant.

Maar welke functies kan Apple dan allemaal toevoegen? In het patent wordt het voorbeeld van GPS gegeven. Toen dit patent ingediend werd, had de Apple Watch nog geen ingebouwde GPS. Sinds de Apple Watch Series 2 is dat wel het geval, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat zo’n achterkant met GPS er ook echt gaat komen. Andere mogelijkheden zijn een extra batterij voor een langere batterijduur en gezondheidssensoren.

Eerder omschreeft Apple al eens hoe toekomstige Apple Watch-bandjes functieknoppen konden krijgen. Apple fantaseerde eerder ook al over automatisch verstelbare horlogebandjes.

Bekijk ook

One size fits all: Apple wil automatisch verstelbare Apple Watch-bandjes

Heb je altijd moeite met het omdoen van een Apple Watch-bandje? Apple denkt na over een oplossing, waardoor Apple Watch-bandjes zichzelf verstellen en aanpassen aan jouw polsdikte.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.