iRig Stomp I/O

Gebruik de iPad als effectpedaal voor je gitaar

Elektrische gitaristen maken vaak gebruik van effectpedalen, maar het is vaak kiezen tussen een fysiek pedaal of een app op een iPad of Mac die zorgt voor het gewenste effect. De iRig Stomp I/O combineert dit. Het is een fysiek pedaal dat gebruik maakt van een iPad-app om het uiteindelijke effect te creëren.

iRig Stomp I/O

Met de komst van de iPad is het een stuk eenvoudiger geworden om te experimenteren met effectpedalen en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Voor de liefhebbers die apps te beperkt vinden is er nu de iRig Stomp I/O van IK Multimedia. Een fysiek effectpedaal waar je een iPhone, iPad of Mac op kunt aansluiten.

Vier knoppen en een pedaal
Het bord heeft vier knoppen die je met je voeten kunt bedienen en een pedaal dat je in kunt drukken. Met de knoppen kun je onder andere het volume regelen, met het pedaal bedien je elk soort geluid of effect.

Je gaat als volgt te werk: sluit de gitaar en je iPhone, iPad of Mac aan op de iRig Stomp I/O. Deze zorgt er dan voor dat het pure gitaargeluid naar de software wordt gestuurd. De software stuurt een signaal met effect terug om een bepaald geluid te creëren. Door gebruik te maken van het voetpedaal kun je het effect besturen.

iRig Stomp I/O

Verschillende aansluitingen
Aan de achterkant van het apparaat vind je een enorme diversiteit aan aansluitingen. Er zitten speciale aansluitingen op voor iOS en Mac; de benodigde kabels hiervoor krijg je meegeleverd. Ook zitten er twee MIDI-poorten op, een input en een output. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een microfoon aan te sluiten in plaats van een gitaar.

iRig Stomp I/O

De iRig Stomp I/O bestel je voor €365,99 bij IK Multimedia, een Italiaans bedrijf dat regelmatig accessoires voor muziekliefhebbers uitbrengt. Ze bezorgen ook gewoon in Nederland. Het apparaat werkt samen met verschillende apps die het bedrijf heeft gemaakt. Wanneer je de iRig Stomp I/O aanschaft, krijg je er dan ook een aantal apps gratis bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2018, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen gitaar, muziek, muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.