Eve Light Switch

Eve Water Guard beschermt tegen lekkages [IFA2019]

En meer HomeKit-aankondigingen van Eve
Op IFA 2019 kun je ook dit jaar weer smart home-fabrikant Eve aantreffen. Het nieuwste HomeKit-product van deze fabrikant is de Eve Water Guard, een accessoire om waterlekkages van bijvoorbeeld de wasmachine te voorkomen. Daarnaast komt er een EU-lichtschakelaar aan en komt er een update voor de Eve Thermo-radiatorknop.

Eve Water Guard

Afbeeldingen van het nieuwe accessoire doken eerder al op. Inmiddels heeft Eve de Water Guard officieel aangekondigd. Het gaat om een slimme detector voor water, die volgend jaar op de markt komt. Deze sensor detecteert lekkages in je woning en stuurt meteen een notificatie. Ook klinkt er een luid alarm zodra er water is ontdekt. Huisgenoten kunnen dan sneller reageren, ook als ze niet op HomeKit zijn aangesloten.


Het bijzondere van deze waterbeveiliging is dat het niet gemeten wordt op één punt, maar dat er een 120 cm lange kabel aan zit die je naar het meest waarschijnlijke lekkagepunt kunt leiden. De Eve Water Guard staat gepland voor januari. Een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Op de foto hieronder is te zien hoe de Eve Water Guard is aangesloten op een wasmachine. Het kabeltje van de sensor loopt daarbij tot onder de machine. Er zou hierop een extra sensor aangesloten kunnen worden. Het frontje doet denken aan sommige rookmelders en het is dan ook bedoeld als een soort speaker voor de sirene.

Eve Waterguard aangesloten op wasmachine

Watersensoren zijn al toegestaan in HomeKit, sirenes nog niet. Toch heeft fabrikant Xiaomi de ondersteuning voor sirenes al voor elkaar gekregen door het in de eigen app in te bouwen. De notificaties krijg je dan via HomeKit op je iPhone, terwijl de sirene wordt aangestuurd via software van de fabrikant zelf. Dit kan een extra zekerheid zijn, om te zorgen dat je snel op de hoogte bent van waterlekkages. Eve zou voor een soortgelijke oplossing kunnen kiezen.

Eve Waterguard

Eve maakt meestal gebruik van Bluetooth voor de verbinding met de HomeKit-hub. Mocht jouw wasmachine in een kelder of op een afgelegen plek staan, dan kun je met de pas uitgebrachte Eve Extend zorgen dat je toch bereik houdt. We zullen de Eve Extend binnenkort reviewen. Eve maakte tijdens de IFA-beurs bekend dat de Eve Extend vanaf nu in de winkel ligt.

Eve Light Switch lichtknoppen

Eve Light Switch voor Europa

Op de eveneens aangekondigde EU-versie van de Eve Light Switch zul je nog even moeten wachten, want die komt pas in oktober. Dit is een lichtschakelaar die is aangepast voor de Europese markt. Hij zal aanvankelijk alleen verkrijgbaar zijn in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Daarna volgen andere landen.

Eve Light Switch

Vernieuwde Eve Thermo

Verder komt er ruim op tijd voordat de winter aanbreekt een nieuwe Eve Thermo-radiatorknop aan. Deze is op een aantal punten vernieuwd, met onder andere een makkelijker afleesbaar led-scherm en aanraakbediening, die reageert als je iets probeert in te stellen. Zo krijg je bevestiging dat je het goed hebt gedaan. De motor is ook vernieuwd en geeft minder lawaai tijdens het gebruik.

Eve Thermo Europa

Lees alles over de Eve-producten in onze round-up.

IFA 2019
Lees alle aankondigingen van IFA 2019 in onze round-up! Of bekijk een lijst van alle reeds gepubliceerde artikelen.
Bekijk ook

IFA 2019: de belangrijkste aankondigingen van Europa's grootste techbeurs

IFA 2019 is begonnen in Berlijn! iCulture is erbij en brengt je een round-up van alle belangrijke aankondigingen voor Apple-fans en daarnaast kijken we voor je rond op de beursvloer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.