iPhone 8 Touch ID

Bloomberg: ‘Apple werkt aan iPhone met Touch ID in scherm’

Op z’n vroegst in 2020
Volgens betrouwbare bronnen komt Apple terug met de Touch ID-sensor. De Touch ID-sensor in het scherm staat gepland voor de 2020 iPhones, maar wordt mogelijk nog uitgesteld.

Apple maakte in 2017 de overstap van Touch ID naar Face ID. De boodschap daarbij was duidelijk: Face ID is de toekomst. Nu lijkt het er toch op dat Apple de Touch ID-sensor terugbrengt. Het is niet de eerste keer dat dit gerucht naar boven komt. Ook Ming-Chi Kuo beweerde eerder al dat Apple de Touch ID en Face ID wil combineren.

‘In 2020 op z’n vroegst Touch ID in iPhone-scherm’

De nieuwe informatie is afkomstig van Mark Gurman, een zeer betrouwbare bron als het gaat om Apple-geruchten. Volgens hem komt de nieuwe vingerafdrukscanner in het scherm, waardoor je je vinger op een groot deel van het scherm kan leggen om jezelf te identificeren. Ook hij zegt dat de functie gecombineerd wordt met Face ID, dus beide functies blijven samen bestaan.

De planning is nu dat dit in de 2020 iPhones komt, maar het zou ook kunnen dat Apple het doorschuift naar 2021. De eerste Android-toestellen met een dergelijke technologie zijn nu al beschikbaar, al is niet helemaal duidelijk hoe Apple dit in de iPhones wil realiseren. De tests om dit te kunnen laten werken moeten nog uitgevoerd worden. Op basis van deze resultaten beslist Apple volgens de bron om de functie in 2020 of 2021 in te voeren.

‘Goedkopere iPhone in voorjaar 2020’
Op zijn vroegst in het voorjaar van 2020 komt Apple met een goedkopere iPhone, zo beaamt ook Bloomberg. Deze zogenaamde iPhone SE opvolger met iets groter scherm moet een nieuw betaalbaar alternatief worden van de 2019 iPhones. Nikkei meldde dit gerucht al eerder deze week. Bloomberg voegt daaraan toe dat dit model nog gewoon een thuisknop krijgt met ingebouwde Touch ID-sensor. Het design lijkt dan ook op de huidige iPhone 8, maar dan met betere specificaties aan de binnenkant.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt in 2020 met opvolger iPhone SE met 4,7-inch scherm'

Apple komt volgens bronnen bij Nikkei volgend jaar met een opvolger van de iPhone SE. Het zou gaan om een nieuw 4,7-inch model. Eerder werd er ook al gesproken over een nieuw budgetmodel voor het voorjaar van 2020.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.