iPhone 8 Touch ID

Bloomberg: ‘Apple werkt aan iPhone met Touch ID in scherm’

Op z’n vroegst in 2020

Volgens betrouwbare bronnen komt Apple terug met de Touch ID-sensor. De Touch ID-sensor in het scherm staat gepland voor de 2020 iPhones, maar wordt mogelijk nog uitgesteld.

Apple maakte in 2017 de overstap van Touch ID naar Face ID. De boodschap daarbij was duidelijk: Face ID is de toekomst. Nu lijkt het er toch op dat Apple de Touch ID-sensor terugbrengt. Het is niet de eerste keer dat dit gerucht naar boven komt. Ook Ming-Chi Kuo beweerde eerder al dat Apple de Touch ID en Face ID wil combineren.

‘In 2020 op z’n vroegst Touch ID in iPhone-scherm’

De nieuwe informatie is afkomstig van Mark Gurman, een zeer betrouwbare bron als het gaat om Apple-geruchten. Volgens hem komt de nieuwe vingerafdrukscanner in het scherm, waardoor je je vinger op een groot deel van het scherm kan leggen om jezelf te identificeren. Ook hij zegt dat de functie gecombineerd wordt met Face ID, dus beide functies blijven samen bestaan.

De planning is nu dat dit in de 2020 iPhones komt, maar het zou ook kunnen dat Apple het doorschuift naar 2021. De eerste Android-toestellen met een dergelijke technologie zijn nu al beschikbaar, al is niet helemaal duidelijk hoe Apple dit in de iPhones wil realiseren. De tests om dit te kunnen laten werken moeten nog uitgevoerd worden. Op basis van deze resultaten beslist Apple volgens de bron om de functie in 2020 of 2021 in te voeren.

‘Goedkopere iPhone in voorjaar 2020’
Op zijn vroegst in het voorjaar van 2020 komt Apple met een goedkopere iPhone, zo beaamt ook Bloomberg. Deze zogenaamde iPhone SE opvolger met iets groter scherm moet een nieuw betaalbaar alternatief worden van de 2019 iPhones. Nikkei meldde dit gerucht al eerder deze week. Bloomberg voegt daaraan toe dat dit model nog gewoon een thuisknop krijgt met ingebouwde Touch ID-sensor. Het design lijkt dan ook op de huidige iPhone 8, maar dan met betere specificaties aan de binnenkant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2019, 13:42
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, touch id

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.