Eve Thermo Europa

Eve Thermo-radiatorknoppen nu met Thread-support

Eve heeft een langverwachte update uitgebracht voor de recente Eve Thermo-radiatorknoppen. Hiermee wordt Thread-functionaliteit toegevoegd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eve Thermo met Thread

De Duitse fabrikant van smart home-producten kondigde de plannen al eind 2020 aan en heeft inmiddels een reeks accessoires aangepast voor Thread. Het gaat bijvoorbeeld om de vierde generatie Eve Energy Smart-plug, de tweede generatie Eve Aqua, de Eve Weather en de meest recente Eve Door & Window-sensor. Vlak voordat het najaar invalt staat de update van de radiatorknoppen voor de deur. Qua timing kan het niet beter. De Thread-ondersteuning zorgt ervoor dat de knoppen een nog beter bereik hebben, al zal Bluetooth ook nog steeds gebruikt worden omdat het nodig is voor HomeKit.


De thermostaatknoppen kunnen na de update automatisch verbinding maken met andere Thread-apparaten, zoals de HomePod mini, zonder dat je het opnieuw hoeft te configureren. Thread maakt gebruik van de universele IPv6-standaard en is niet afhankelijk van een centrale hub. Je zit dan ook niet met de handen in het haar als een van de hubs of verbindingen kapot gaat.

Eve Thermo 2020 met hand

Werkt een van de knooppunten niet, dan zal de data via een alternatieve route worden verstuurd en blijft alles gewoon werken. Sluit je meer accessoires aan, dan kan dat bij Bluetooth en WiFi tot opstoppingen leiden, maar bij Thread wordt het netwerk juist robuuster.

Bekijk ook

Thread voor je smart home: wat kun je ermee (en hoe zit het op de iPhone 15 Pro)?

Thread is een relatief nieuwe, energiezuinige netwerktechnologie die je de HomePod en Apple TV 4K aantreft, en vanaf 2023 ook in de iPhone 15 Pro. Ook producten van Nanoleaf, Eve en andere fabrikanten zijn steeds vaker geschikt gemaakt voor Thread. Wat is het en wat kun je ermee? Dat lees je hier.

De Eve Thermo is verkrijgbaar in pakken van één of meer stuks, maar je moet wel zeker weten dat je de vierde generatie hebt. Eerdere radiatorknoppen krijgen geen update naar Thread.

Bekijk ook

Thermostaten en radiatorknoppen met HomeKit: dit zijn je opties

Het weer wisselt met de seizoenen, dus een slimme thermostaat die je op afstand kan besturen is wel zo handig. Het liefst met HomeKit natuurlijk, zodat alles naadloos samenwerkt. Met deze thermostaten en radiatorknoppen voor HomeKit regel je het slimmer en bespaar je energie.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.