Elevation Dock 4

Elevation Dock 4 voor iPhone, iPad en Lightning-accessoires is met één hand te gebruiken

De Elevation Dock 4 is opnieuw ontworpen en is nu met één hand te gebruiken. Geschikt voor vrijwel alle iPhones en iPads met Lightning-aansluiting en het werkt ook met de meeste hoesjes.

Accessoiremaker Elevation Lab introduceert de Elevation Dock 4, een multifunctioneel dock voor je iPhone, iPad en verschillende andere Apple-accessoires die voorzien zijn van een Lightning-aansluiting. Het is volgens de makers het eerste volledig door Apple gecertificeerde dock dat met één hand te gebruiken is.

Elevation Dock 4

Elevation Dock 4 laat je je iPhone of iPad met één hand uitnemen

Het merk Elevation Dock bestaat alweer een tijdje. In 2012 werd er via Kickstarter nog $1 miljoen opgehaald voor de eerste versie van het dock. Deze week werd de vierde generatie van het populaire dock aangekondigd, waarvoor fabrikant ElevationLab terug naar de tekentafel is gegaan. Het resultaat is een compact maar robuust dock, waarbij je je iPhone of iPad met één hand uitneemt zonder dat het dock blijft hangen of omvalt.

Dat laatste is te danken aan de onderzijde van het dock. Zodra je de beschermfolie loshaalt en het dock op je bureau plaatst, zuigt het dock zich vast aan het oppervlak. Als je het dock wilt verplaatsen, blijven er dus geen lijmresten of iets dergelijks achter. De vierde generatie Elevation Dock bevat twee bevestigingsringen waardoor het dock op meerdere, verschillende oppervlakten geplaatst kan worden. Elevation Dock 4 is voorzien van een officiële Lightning-aansluiting die door Apple is gefabriceerd en komt met een geïntegreerde USB-kabel. Het werkt ook met andere Lightning-accessoires zoals AirPods, toetsenbord en de Apple TV Remote.

Elevation Dock 4 vanaf de zijkant
Ook geschikt voor hoesjes
In tegenstelling tot vorige modellen van de Elevation Dock heeft deze vierde generatie een aangepaste kijkhoek waardoor je eenvoudiger op je scherm kunt kijken. Ook moet je meer kracht uitoefenen op de ingebouwde Lightning-aansluiting, die net als bij veel andere docks flexibel is. Dit zou moeten voorkomen dat je iDevice voorover valt. Hiervan profiteert met name de iPad, die toch aanzienlijk zwaarder is vergeleken met de iPhone. Met de draaiknoppen aan de achterkant kun je de fit van het dock aanpassen. Zo werkt Elevation Dock 4 met alle Apple-hoezen en de meeste hoesjes van andere fabrikanten die aan de onderzijde niet dikker zijn dan 3,2mm.

Elevation Dock 4 in zwart en wit
Verkrijgbaarheid
De Elevation Dock 4 kost $59 en wordt geleverd in de kleuren zwart en wit. Voorbestellen kan via de website van Elevation Lab. De levertijd bedraagt op dit moment 2 weken. Het accessoire is geschikt voor alle iPhones en iPads met Lightning-aansluiting, met uitzondering van 12.9-inch iPad Pro. De verzendkosten voor de VS zijn gratis, maar voor verzending naar Nederland komen er nog extra kosten bij, afhankelijk van de gewenste verzendtijd. Voor de goedkoopste verzendoptie betaal je $27.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2017, 13:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, ipad, iPhone
Devices iPad 3, iPad 4, iPad 9,7" [2017], iPad Air, iPad mini, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.