Elevation Dock voor de iPhone verzamelt 1 miljoen dollar op Kickstarter

De Kickstarterprojecten Elevation Dock en Double Fine Adventure hebben meer dan een miljoen dollar ingezameld. Dit is meteen ook het hoogste bedrag dat ooit via de crowdsourcesite werd ingezameld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Elevation DockDe crowdsourcewebsite Kickstarter heeft afgelopen nacht een aantal mijlpalen gehaald: niet één, maar twee projecten zijn er in geslaagd om meer dan een miljoen dollar in te zamelen. Eén hiervan is de Elevation Dock, een iPhone-dock gemaakt van aluminium. Geïnteresseerden kunnen nog tot zaterdag geld doneren om de dock ook via het Kickstarterproject te bestellen. Het andere project is van game-ontwikkelaar Double Fine. Die wist met zijn Kickstarterproject binnen 24 uur een miljoen dollar te verzamelen.


De Elevation Dock is een aluminium dock die het vooral moet hebben van ontwerp en gebruiksgemak. De dock is gebruiksvriendelijker dan andere oplossingen: je kunt je iPhone bijvoorbeeld zonder wrikken verwijderen. Heb je een case om je iPhone, dan past hij nog steeds in de Elevation Dock.

Op het moment van schrijven heeft de Elevation Dock meer dan 1,1 miljoen dollar via Kickstarter verzameld. Om te zeggen dat het gelukt is om de beoogde 75.000 dollar in te zamelen is een understatement. Je kunt de rest van de dag en een deel van zaterdag nog steeds geld aan het project doneren. Geef je meer dan 79 dollar, dan krijg je rond april een eigen Elevation Dock toegestuurd.

Naast de Elevation Dock wist ook het Kickstarterproject Double Fine Adventure de 1 miljoen dollargrens te passeren. Zij deden dit zelfs in minder dan 24 uur. Double Fine Adventure zamelt geld in voor een nieuwe game door Double Fine Studios, een ontwikkelstudio van de befaamde ontwerper Tim Schafer. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor de eerste Monkey Island-spellen, die ook op de iPhone opnieuw zijn uitgebracht.

Double Fine Adventure zal in de eerste plaats voor Steam op de pc verschijnen, maar volgens de Kickstarter-pagina staan Mac en iOS-versies van het spel bovenaan de lijst als ze meer dan hun beoogde 400.000 dollar binnenhalen. Iets dat inmiddels absoluut het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.