Readdle-apps in iOS 11.

Spark, PDF Expert en andere Readdle-apps krijgen grote update voor iOS 11

Spark, PDF Expert en andere Readdle-apps krijgen een grote update voor iOS 11. Hierdoor kun je volop gebruikmaken van Drag & Drop op de iPad, bijvoorbeeld met afbeeldingen, links en tekst.

Readdle-apps in iOS 11.
Readdle, de maker van de vele bekende productiviteitsapps, heeft een grote update gepland voor vier van haar productiviteitsapps. Spark, PDF Expert, Documents en Scanner Pro krijgen allemaal handige nieuwe functies die in iOS 11 geïntroduceerd worden. Vooral op de iPad met Drag & Drop werken deze apps extra handig.

Spark, PDF Expert en meer voor iOS 11

Ontwikkelaar Readdle staat altijd vooraan met het uitbrengen van updates voor een nieuwe iOS-versie en dat is in iOS 11 niet anders. Spark, PDF Expert, Documents en Scanner Pro werken binnenkort met de standaard Drag & Drop-functie van iOS 11, zodat je de apps makkelijk naast elkaar en in combinatie met andere standaardapps kunt gebruiken. In het voorjaar kregen de Readdle-apps al een update, waardoor een beperkte vorm van Drag & Drop tussen de Readdle-apps al mogelijk was. Met de updates voor iOS 11 werkt dit ook tussen andere apps.

Na het installeren van de aankomende update, werken de Readdle-apps met Drag & Drop ook in combinatie met Safari, Notities en andere apps die Drag & Drop ondersteunen. Dat betekent bijvoorbeeld in het geval van Spark dat je eenvoudig een foto uit de Foto’s-app in een e-mail kunt slepen, terwijl je een tekst kunt slepen van Safari naar een PDF-bestand met PDF Expert. Volgens Readdle zijn de mogelijkheden eindeloos, omdat de apps allerlei soorten content ondersteunen zoals foto’s, links, bestanden, platte tekst en meer.

Behalve van andere apps naar de apps van Readdle, werkt Drag & Drop ook de andere kant op. Dat betekent bijvoorbeeld dat je een link uit een e-mail kunt slepen in een notitie in de Notities-app. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe multitasking-functies in de Readdle-app is de ondersteuning van de nieuwe Dock op de iPad.

De updates voor Spark, PDF Expert, Documents en Scanner Pro worden vlak na het iPhone-event op 12 september verwacht, zodat je de nieuwe functies meteen kunt gebruiken zodra iOS 11 de week erna beschikbaar komt. Hieronder vind je nog twee video’s waarin te zien is hoe de nieuwe functies gebruikt worden.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2017, 13:58
Categorie Apps
Onderwerpen ios 11, readdle, spark
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.