Ecobee 3-sensor in babykamer

Ecobee-sensoren nu via HomeKit te gebruiken als bewegings- en temperatuursensor

Ecobee heeft de sensoren voor de Ecobee3-thermostaat geschikt gemaakt voor HomeKit, zodat je temperatuur en beweging kunt meten.

De sensoren van Ecobee3 zijn nu ook geschikt voor HomeKit. Je kunt ze gebruiken voor bewegingsdetectie en voor het in de gaten houden van de temperatuur in een kamer.

Ecobee3 in zwart

Ecobee3

Ecobee3 maakt een thermostaat, die je via Wi-Fi op afstand kunt bedienen. Je kunt er extra sensoren op aansluiten, zodat je niet alleen de tempatuur meet in de kamer waar de thermostaat hangt, maar ook op zolder, in de schuur of in de babykamer. Dit is het belangrijkste pluspunt van Ecobee3 ten opzichte van andere slimme thermostaten.

Ecobee 3-sensor in babykamer

Met de nieuwste firmware van Ecobee3 kun je nu nog meer met de sensoren: ze ondersteunen HomeKit, waarbij je ze kunt gebruiken voor bewegingsdetectie en als temperatuursensor. Je kon de sensoren al langer gebruiken om te detecteren of er iemand aanwezig is in een kamer.

In de Woning-app van iOS 10 vind je de Ecobee-sensoren terug: als bewegingsmeter en als temperatuurmeter. Elke sensor is dus tweemaal te zien. De Ecobee3-thermostaat staat er zelfs drie keer in: om je thermostaat te bedienen, maar als aanwezigheids- en als bewegingssensor. In de Woning-app wijs je ze toe aan bepaalde kamers, dus daarmee is meteen het probleem van een onoverzichtelijke rij apparaten opgelost. Daarna kan het leuke werk beginnen: het automatiseren van allerlei acties op basis van beweging of temperatuur. Je kunt ook aan Siri vragen wat de temperatuur in een specifieke kamer is.

Ecobee3 sensor technologie

De Ecobee3-thermostaat was voorheen ook in de Apple Store verkrijgbaar. Tegenwoordig zul je bij andere winkels moeten kijken of de thermostaat in het buitenland moeten halen. Om met de sensoren te kunnen werken heb je de Ecobee3 nodig van $250. Er is ook een goedkopere Ecobee3 Lite van $170, maar die werkt niet met losse sensoren.

Benieuwd wat er nu al in Nederland te koop is aan HomeKit-producten? Lees ons overzicht:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 19:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.