Dropbox logo

Dropbox is klaar voor M1 Macs: de officiële release is er

Na Google Drive en Microsoft OneDrive is nu ook Dropbox geschikt voor de M1 Mac. Een update maakt het mogelijk en biedt native ondersteuning voor Apple Silicon.

Dropbox-support voor M1 Macs

Eerder deze week kreeg Microsoft OneDrive Apple Silicon-support en we constateerden toen dat er één grote speler over: Dropbox. Dat gemis is nu rechtgezet. Het voordeel is dat de software sneller is omdat je geen Rosetta 2 vertaalsoftware meer nodig hebt om Dropbox op de Mac te gebruiken.


Moeizame weg
De Apple Silicon-versie van Dropbox heeft een lange voorgeschiedenis, zo blijkt wel uit de vele updates in ons eerdere artikel. Toen Apple in juni 2020 Apple Silicon aankondigde, gingen veel ontwikkelaars aan de slag met native ondersteuning van de M1-chips. Dropbox ontbrak in dat lijstje en het duurde tot oktober 2021 toen er eindelijk een officiële reactie kwam. Er zou “te weinig belangstelling” onder gebruikers zijn en liet weten dat er alleen aan een M1-versie gewerkt zou worden als genoeg mensen op het idee zouden stemmen. Het leidde tot verontwaardigde reacties, want Apple Silicon had zich inmiddels bewezen als sneller en energiezuiniger. Bovendien had Apple aangegeven dat Rosetta 2 maar een tijdelijke oplossing zou zijn.

Dropbox bestand delen

Uiteindelijk ging Dropbox toch overstag en kondigde aan dat er aan een native M1-versie gewerkt zou worden, met als doel die in de eerste helft van 2022 uit te brengen. Daarna ging het opeens heel snel: afgelopen januari verscheen de betaversie en nu is er de officiële release.

Automatische update
Mensen die een M1 Mac hebben zullen merken dat de update automatisch wordt geïnstalleerd. Gebeurt dat niet, dan is er ook deze rechtstreekse downloadlink. Het gaat om versie 143.4.4161 van Dropbox voor macOS. Nieuwe gebruikers kunnen terecht op de website van Dropbox.

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip was de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Daarna volgden de M2-chip, M3-chip en diverse varianten en opvolgers. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook wat nadelen die je ontdekt door onze artikelen te lezen.

Apple Silicon

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.