Disney+ prijsverhoging: zo profiteer je zo lang mogelijk van de oude prijs

€2 duurder door extra Star-kanaal
Disney+ krijgt een prijsverhoging. Vanaf februari 2021 gaat de prijs omhoog naar €8,99 per maand. Waarom gaat de prijs omhoog? En hoe zorg je dat je nog zo lang mogelijk de oude prijs kunt blijven betalen? Antwoord op al je veelgestelde vragen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eind 2019 had Nederland de primeur: Disney+ ging van start en je kon twee maanden gratis kijken. Vanaf het begin betaalde je €6,99 per maand voor Disney+ en dat is relatief voordelig ten opzichte van andere diensten zoals Netflix. Maar nu gaat de prijs omhoog.

Wanneer gaat de prijsverhoging van Disney+ in?

Vanaf 23 februari 2021 geldt de prijsverhoging van Disney+ voor nieuwe abonnees van de dienst. Op die datum worden ook de films en serie van Star toegevoegd. Voor bestaande abonnees wordt de nieuwe prijs een half jaar later ingevoerd, namelijk op 23 augustus 2021.

Waarom wordt de prijs van Disney+ verhoogd?

De prijsverhoging heeft te maken met de verdere uitbreiding van Disney+. In Europa krijgt Disney+ er een nieuw kanaal Star bij, met allerlei titels voor volwassenen. Om deze enorme hoeveelheid nieuwe content te bekostigen gaat de prijs van een abonnement op Disney+ omhoog. De prijsverhoging werd aangekondigd tijdens de Disney Investor Day.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Op Disney+ vind je nu al de kanalen van Disney zelf, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Star komt daar nu als zesde kanaal bij. De komst van Star was al langer gepland, maar het was nog onduidelijk hoe de content toegevoegd zou worden. Het wordt geen aparte streamingdienst voor volwassenen, maar wordt een onderdeel binnen Disney+.

Overigens gaat de prijs van Disney+ in de VS met $1 per maand omhoog, maar daar krijgen ze niet de nieuwe Star-dienst.

Wat kost Disney+ nu en binnenkort?

De oude en nieuwe prijs van Disney+:

Prijs Oud Nieuw
Maand €6,99 €8,99
Jaar €69,99 €89,99

Dit betekent een prijsverhoging van bijna 30%. Ben je nog geen abonnee, vergeet dan niet om binnenkort nog je abonnement af te sluiten voor de oude prijs. Wie slim is kiest meteen voor een jaarabonnement, zodat je niet in augustus alsnog te maken krijgt met de prijsverhoging.

Voorbeeld 1:
Neem je uiterlijk op 22 februari een maandabonnement, dan betaal je de eerste zes maanden €6,99 en daarna €8,99 per maand. Neem je vanaf 23 februari een maandabonnement, dan betaal je elke maand €8,99. Het loont dus de moeite om nog voor de genoemde datum een abonnement te nemen.

Voorbeeld 2:
Neem je uiterlijk op 22 februari 2021 een jaarabonnement, dan betaal je het eerste jaar €69,99 en kun je tot 22 februari 2022 voordelig kijken. Daarna wordt de prijs €89,99 per jaar. Neem je vanaf 23 februari 2021 een jaarabonnement, dan betaal je elk jaar €89,99.

Hoe kun je zo lang profiteren van de lage prijs?

Vanaf 23 februari 2021 gaat de prijsverhoging in voor nieuwe abonnees. Bestaande abonnees kunnen nog een halfjaar voor de oude prijs blijven kijken. Vanaf 23 augustus 2021 geldt ook voor hen de hogere prijs van €8,99 per maand.

Wil je zo lang mogelijk profiteren van de lage prijs én nog wat extra voordeel scoren, dan moet je het volgende doen:

 1. Hou onze iTunes-aanbiedingen in de gaten en koop de komende tijd een giftcard met 15% of zelfs 20% korting.
 2. Stap vlak vóór 23 februari 2021 over op een jaarabonnement.
 3. Reken af met je iTunes-tegoed.
 4. Je kunt nu tot 23 februari 2022 goedkoop blijven kijken.

Is het gelukt om iTunes-tegoed met 15% korting te kopen, dan betaal je uiteindelijk maar €4,95 per maand en dat is zelfs nog goedkoper dan Apple TV+ terwijl je veel meer content hebt!

Als je al een lopend maandabonnement hebt is het niet nodig om dit eerst op te zeggen.

Star kanaal op Disney+

Wat heb je aan Star?

Disney heeft inmiddels bekendgemaakt welke content je op Star kunt verwachten. Het gaat om 14 titels van films en series. Ze zijn vanaf 23 februari meteen beschikbaar. In totaal wil Disney 1.000 titels toevoegen, dus je krijgt wel waar voor je geld. We verwachten binnenkort nog meer aankondigingen.

Dit zijn de aangekondigde titels:

 • Die Hard (film / 1998)
 • Die Hard 4 (film / 2007)
 • Big Sky (serie / 2020 tot heden)
 • Love, Victor (serie / 2020)
 • 24 (serie / 2001-2010)
 • Family Guy (serie / 1999 tot heden)
 • Desperate Housewives (serie / 2004-2012)
 • Lost (serie / 2004-2010)
 • The Gifted (serie / 2017-2019)
 • How I Met Your Mother (serie / 2005-2014)
 • Prison Break (serie / 2005-2017)
 • The X-Files (serie / 1993-2018)
 • Atlanta (serie / 2016 tot heden)
 • Black-ish (serie / 2014 tot heden)

De focus ligt meer op volwassen content, van onder andere Disney Television Studios, FX, 20th Century Fox en ABC. Op Star vind je straks ook content die nu op Hulu te vinden is. Deze dienst is al jarenlang beschikbaar in de VS en is ook onderdeel van Disney. Op Hulu vind je naast eigen geproduceerde titels ook content die onder licentie te bekijken is, maar dit komt niet op Star beschikbaar.

Tijdens de presentatie onthulde Disney nog meer nieuwe content. Zo krijgt Buzz Lightyear zijn eigen film in 2022 en komt de Pixar-serie Win or Lose exclusief naar Disney+. De komende jaren wil Disney ook tien nieuwe Star Wars-series (waaronder Obi-Wan Kenobi en Rangers of the New Republic) en tien Marvel series uitbrengen op de streamingdienst. Daarnaast krijgt Disney+ ook enkele nieuwe functies, zoals nieuwe mogelijkheden voor ouderlijk toezicht en het instellen van een pincode voor content voor een oudere doelgroep.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Revisiegeschiedenis:

 • 2021 - 05 januari: Bijgewerkt met alle nieuwe info.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.