iOS 13-concept met nieuwe volume-indicator.

Dit concept van iOS 13 rekent af met de storende volume-aanduiding

Vind jij het ook zo vervelend dat de volume-aanduiding het beeld blokkeert? Dit prachtige concept van iOS 13 pakt dit probleem aan. Ook zitten er andere slimme ideeën in verwerkt, zoals ondersteuning voor de muis op de iPad.

iOS 13 is nog ver weg, maar dit concept laat al zien wat er mogelijk is. We weten al dat iOS 13 waarschijnlijk een dark mode krijgt en dat er veel focus komt op de iPad. In dit concept houdt de ontwerper Léo Vallet daar rekening mee, maar hij heeft ook andere vernieuwingen ontworpen. Zo heeft hij een nieuwe volume-aanduiding gemaakt die niet meer pontificaal in beeld verschijnt, combineert hij de appkiezer met het Bedieningspaneel en nog veel meer.


iOS 13-concept toont nieuwe volume-aanduiding
Stel je voor: je zit net even een spelletje Super Mario Run te spelen en je merkt al gauw dat het volume wel heel erg hard staat. Je gebruikt de knoppen op je iPhone om het volume lager te zetten, waardoor de grote volume-aanduiding in beeld komt. Het blokkeert meteen je zicht en je bent meteen af in je spelletje, net voor het einde van het level. Al sinds de begindagen van iOS zit deze volume-aanduiding op de iPhone en iPad. Veel ontwikkelaars hebben het heft in eigen handen genomen, want die hebben een eigen volume-indicator ontwikkeld die niet het beeld blokkeert. Denk aan Instagram en Twitter, maar ook YouTube. In dit concept van iOS 13 zie je hoe de ontwikkelaar hier in één klap een einde aan maakt.

iOS 13-concept met nieuwe volume-indicator.

Andere opvallende toevoegingen in dit concept zijn de ondersteuning voor een nieuwe Magic Mouse, Magic Trackpad en Magic Keyboard. Een veelgehoorde klacht van de iPad is het ontbreken van ondersteuning voor muis of trackpad, waardoor het geen volwaardige vervanging van een laptop is. Ondersteuning voor een muis lost deze klacht dus snel op. In het concept hebben de nieuwe versies van de muis en trackpad een W3-chip en maak je net als met de AirPods in een paar stappen verbinding.

iOS 13-concept met muis op een iPad.

Combinatie appkiezer en Bedieningspaneel
In iOS 11 combineerde Apple de appkiezer en het Bedieningspaneel op de iPad. In iOS 12 ging dat idee weer overboord. Was je wel een fan van deze gecombineerde functie? Vallet ook, want in dit concept staan beide functies weer gebroederlijk bij elkaar, ook op de iPhone. Door het scherm omhoog te vegen, verschijnen onderaan de regelaars van het Bedieningspaneel en bovenaan kleine miniaturen van je huidige apps. Hierdoor is de ietwat ongemakkelijke veegactie vanaf de rechter bovenhoek verleden tijd, maar de schermen van de appkiezer staan daarentegen wel vrij hoog.

iOS 13-concept met gecombineerde appkiezer en Bedieningspaneel.

Tot slot heeft de ontwerper nog een automatische gestolen modus verwerkt, waardoor de iPhone automatisch in deze vergrendelde stand gaat zodra de sensoren ongewone bewegingen constateren. En ben je ontwikkelaar of videobewerker? Dan is het als het aan de ontwerper ligt straks mogelijk om apps als Xcode en Final Cut Pro op een extern scherm te gebruiken. Meer ideeën bekijk je op de pagina van de ontwerper.

Ben je benieuwd naar meer iOS 13-concepten? Check dan ons eerdere overzicht, waarin we vooral de focus leggen op de donkere modus. Wil je meer weten over iOS 13? Check dan ons iOS 13-overzicht of onze eerdere vooruitblik op iOS 13.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.