iPad mini concept 2021

Zo kan een kleinere iPad mini in 2021 eruit zien

De iPad mini krijgt mogelijk volgend jaar een update. Volgens ontwerper Parker Ortolani zou het nieuwe model er heel anders uit kunnen zien, tot wel 20% kleiner.

iPad mini 2021 concept

Het concept toont een iPad mini met het uiterlijk van de iPad Pro. Er zit ook Face ID in. Het apparaat is bijna 20% kleiner dan het huidige model, maar het scherm is nog steeds 7,9-inch. Door de randen rondom het scherm veel kleiner te maken kan de totale behuizing veel compacter worden. Het resultaat is een bijna randloos design zonder Touch ID.

In 2019 kreeg de iPad mini na drie jaar stilte voor het eerst weer een update, met een snellere A12 Bionic-chip en andere verbeteringen. Het was de opvolger van de populaire iPad mini 4, die uit 2016 dateert. Apple beschouwt de mini niet als een instapmodel, maar meer als een compacte middenklasser.

iPad mini 2021 concept

Kleinere behuizing, of niet?
Volgens analist Ming-Chi Kuo kunnen we in de eerste helft van 2021 een nieuwe iPad mini verwachten. Hij denkt echter dat het schermformaat gaat veranderen, waardoor de behuizing minder radicaal krimpt. Apple zou het scherm en de behuizing groter kunnen maken. Een andere oplossing is dat Apple de randen van de iPad mini smaller maakt, zodat het precies rondom het 8,5-inch of 9-inch scherm past. Het gaat dus vooral om de vraag of de behuizing gaat krimpen, of niet.

Een ander schermformaat zou best logisch zijn, aangezien de iPhones ook steeds groter worden. Voor dit jaar wordt een iPhone 12 Pro Max met een schermformaat van 6,7-inch verwacht. Bij het standaard model iPad koos Apple ook voor een groter scherm: van 9,7-inch naar 10,2-inch.

Ontwerper Parker Ortolani gaat er voorlopig echter vanuit dat het schermformaat hetzelfde blijft en dan ziet het er zo uit:

iPad mini concept 2021

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2020, 9:16
Bron Bron Twitter
Categorie iDevices
Onderwerp ipad mini

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.