Concept laat iMac 2021 zien met smallere schermranden

Met de komst van Apple Silicon is het ook wel weer eens tijd voor een redesign van de Mac. Een designer heeft dit concept voor de iMac 2021 gemaakt

Het concept van de iMac 2021 heeft smallere randen en een nieuw uiterlijk. Er zijn twee uitvoeringen: 24-inch in een wat kleiner formaat en 32-inch voor mensen die een supergroot beeldscherm willen. Dit is ook het formaat van de Pro Display XDR, dat maar weinig mensen zich kunnen veroorloven. De nieuwe iMac wordt wat betaalbaarder en de computer zit er al in. De ontwerper heeft goed gekeken naar de iPad Pro, met onder andere een edge-to-edge display.


De iMac heeft sinds 2012 geen nieuw design meer gekregen. Daardoor hebben de huidige modellen nog steeds relatief brede schermranden. De huidige iMacs hebben een scherm van 21,5-inch en 27-inch, dus in beide gevallen worden ze groter.

iMac 2021 concept

De afgeronde hoeken van dit nieuwe design passen bij de huidige iPads en het platte design van de iPhone 12-serie. Door de schermranden weg te halen kan Apple een groter scherm maken zonder het apparaat zelf veel groter te maken. Meer afbeeldingen van dit concept vind je hier.

Concept iMac 2021

Deze concept-iMac draait natuurlijk op Apple Silicon-processors. Apple staat op het punt om de Intel-processoren aan de kant te zetten, om te kunnen overstappen naar processors die in eigen huis zijn ontworpen. Ze zullen een betere performance bieden en energiezuiniger zijn. De chips hebben ook geen fans nodig om te koelen. Dit zal vooral een goede ontwikkeling zijn voor MacBooks, maar ook bij de iMac kan Apple de behuizing slanker maken dan nu het geval is. Bovendien zijn ze stiller.

Concept iMac 2021

Op 10 november is Apple’s volgende event en daar worden de eerste Macs met Apple Silicon verwacht. Waarschijnlijk gaat het alleen om MacBooks. Op vernieuwde iMacs zullen we waarschijnlijk tot 2021 moeten wachten.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van Apple's november-event, dit is er aangekondigd

Apple's november-event bracht talloze nieuwe aankondigingen voor de Mac. In dit artikel lees je de samenvatting van Apple's november 2020-event, met alle aankondigingen op een rij. Wil je de keynote terugkijken, dan vind je hier de video.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.