Apple Watch Series 7

‘Apple Watch Series 7 heeft dezelfde processor als voorganger’

Het lijkt erop dat de Apple Watch Series 7 dezelfde chip heeft als de Apple Watch Series 6. Apple heeft er tijdens de keynote met geen woord over gerept, maar er zijn aanwijzingen dat het om dezelfde processor gaat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 september 2021 21:00 uur: er zijn nu meer details over de Apple Watch Series 7 boven water gekomen, ook over de processor. Apple blijkt de S7 SiP (System-in-Package) wel te hebben vernieuwd met andere componenten, maar de CPU is hetzelfde gebleven en de performance ook.

De aankondiging van de Apple Watch Series 7 heeft bij veel Apple-fans de wenkbrauwen doen fronzen. De afgelopen maanden waren er meerdere hardnekkige geruchten dat Apple het design flink zou vernieuwen, in combinatie met het grotere scherm. Hoewel er wel enige tijd sprake was van productieproblemen, zouden deze zijn opgelost en stond niets een spoedige release meer in de weg. Dat pakte helaas anders uit. De Apple Watch Series 7 heeft wel een groter scherm, maar in nagenoeg exact dezelfde behuizing. En niet alleen de behuizing is gelijk gebleven, want ook de chip lijkt in de Apple Watch Series 7 hetzelfde te zijn.

Chip in Apple Watch Series 7: dezelfde processor?

Apple voorziet eigenlijk ieder jaar de Apple Watch van een nieuwe chip, met bijbehorende nieuwe naam. De chips zijn meestal sneller, met uitzondering van de S5-chip in de Apple Watch Series 5. Daar voegde Apple alleen het ingebouwde kompas toe. Maar de chip kreeg op z’n minst nog een ander naampje. Bij de Apple Watch Series 7 lijkt dat niet het geval te zijn. Apple gaat er vermoedelijk dezelfde chip in stoppen als de Apple Watch Series 6, namelijk de S6-chip.

Tijdens de presentatie sprak Apple met geen woord over de processor, chip of de rekenkracht van de nieuwe Apple Watch. Dat betekent eigenlijk meestal maar één ding: er is simpelweg niets veranderd. Volgens ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zit er in de Apple Watch Series 7 inderdaad dezelfde S6-chip als in de voorganger. Uit de nieuwste versie van Xcode (de ontwikkelaarsapp van Apple) blijkt dat het om precies dezelfde chip gaat. Zelfs het modelnummer is gelijk (t8301), wat dus doet vermoeden dat het om precies dezelfde S6-chip gaat.

Nog veel onduidelijkheid over Apple Watch Series 7
Apple heeft deze keer ook geen gedetailleerde specificatiepagina gepubliceerd van de Apple Watch Series 7. Op de gewone productpagina staat niks over de processor, want het gaat daar bijna alleen maar over het grotere scherm en het steviger scherm. Maar zelfs over het display zijn geen details bekend: de resolutie en het schermoppervlak zijn niet door Apple bekendgemaakt. Apple verzweeg tijdens de presentatie zelfs de nieuwe formaten (41mm en 45mm), al weten we nu inmiddels dat dit wel de nieuwe kastformaten zijn.

Maar niet alleen de specificaties zijn nog onduidelijk. Ook de releasedatum en de Nederlandse prijs van de Apple Watch Series 7 zijn nog een raadsel. KPN heeft bevestigd dat de 4G-versie eindelijk naar Nederland komt, maar ook daar wordt erg geheimzinnig over gedaan.

Er zijn vermoedens dat Apple het design van de nieuwe Apple Watch Series 7 op het laatste moment toch gewijzigd heeft naar het vertrouwde ontwerp en afgestapt is van de plannen voor het ontwerp met platte zijkanten. Er gingen eerder geruchten over productieproblemen en dat zou ook verklaren waarom de details rondom de nieuwe Apple Watch zo schaars zijn en hij pas later in dit jaar verwacht wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is de nieuwste versie van de Apple Watch van 2021. De Apple Watch Series 7 heeft nagenoeg hetzelfde design, maar wel met een groter display. Ook komt deze Apple Watch in twee nieuwe formaten, namelijk 41mm en 45mm. Je kan kiezen uit vijf kleuren: middernacht, sterrenlicht, blauw, rood en het nieuwe groen. Er zijn geen nieuwe gezondheidsfuncties toegevoegd.

Apple Watch Series 7
20 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.