Apple Watch series 5

Apple Watch Series 5 heeft dezelfde processor als de Series 4

Even snel, maar met een paar aanpassingen
Apple gebruikt in de nieuwe Apple Watch Series 5 dezelfde processor als in de Apple Watch Series 4 van vorig jaar. Er is een aantal aanpassingen gemaakt, maar sneller dan de vorige is de Series 5 niet.

Iets meer dan een week na de aankondiging van de Apple Watch Series 5 wordt meer duidelijk over Apple’s nieuwste smartwatch. Deze blijkt namelijk dezelfde processor te hebben als de vorige Apple Watch, de Series 4. Er zijn slechts een paar kleine aanpassingen gemaakt, maar de snelheid en prestaties zijn gelijk.

Apple Watch Series 5 heeft dezelfde processor als Series 4

Het is geen geheim dat Apple dit jaar de kleinste upgrade tot nu toe heeft doorgevoerd voor de Apple Watch. De grootste nieuwe functie is een always-on scherm, waarvoor Apple gebruikmaakt van LTPO-technologie. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith meldt op Twitter dat hij met behulp van Apple’s ontwikkelsoftware Xcode heeft achterhaald wat voor processor Apple gebruikt voor de Series 5. Apple zelf vergelijkt de processor van de Apple Watch Series 5 met de processor van de Apple Watch Series 3, waarbij ze het houden op “tot 2x sneller”. Dit geldt echter ook voor de processor van de Series 4.

Bekijk ook

Er zit een LTPO-scherm in de Apple Watch Series 5: dit heb je eraan als gebruiker

Apple maakt in de nieuwe Apple Watch Series 5 gebruik van een LTPO-scherm. Dit zorgt voor een betere batterijduur en geeft je de mogelijkheid om op de Apple Watch Always On te gebruiken, maar hoe werkt dat? Wij vertellen je alles!

Hoewel Apple de nieuwe processor S5 noemt, is er vrijwel geen verschil met de S4 van vorig jaar. Je zult als gebruiker dus geen snellere Apple Watch krijgen als je van een Series 4 naar een Series 5 overstapt. Dat is gelukkig niet zo’n probleem, want het model van vorig jaar is al erg snel, zoals wij vorig jaar in onze Apple Watch Series 4 review schreven. Het is waarschijnlijk dat Apple een boost in snelheid bewaart voor de Apple Watch Series 6, die in september volgend jaar wordt verwacht.

Nieuwe functies voor de S5-chip

Ondanks dat er geen verschil is in snelheid, zijn er wel degelijk wat veranderingen doorgevoerd in de chip. De vernieuwde display-controller maakt bijvoorbeeld het always-on scherm mogelijk. Ook heeft de Apple Watch Series 5 dubbel zoveel opslag als vorige generaties, namelijk 32GB. De 16GB opslag van de Series 4 is wat ons betreft genoeg, maar meer opslag is altijd welkom. Zeker voor gebruikers die overstappen van 8GB in de Series 3 is het een flinke verbetering.

Apple Watch kompas Series 5

Ook is er nu ondersteuning voor het kompas, wat dit jaar voor het eerst in de Apple Watch verschijnt. Hiermee kun je bijvoorbeeld in Apple Maps zien welke kant je nu op kijkt, en of dat in lijn is met de route die je volgt. Ontwikkelaars kunnen het kompas ook implementeren in hun apps. Er is ook een speciale Kompas-app, waarmee je ook je hoogte kunt zien. Zodra wij de Apple Watch Series 5 kunnen testen, lees je bij iCulture alles over deze nieuwe functie.

De naam S5-processor refereert dus aan de gehele chipset met daarin de processor (GPU en CPU), het kompas, de display-controller en de opslag. De verbeteringen bij de laatste punten is voor Apple dus reden genoeg om dit de S5-chip te noemen. Bovendien zorgt dit ervoor dat de naamgeving gelijk blijft lopen met het modelnummer. Dat komt ook weer van pas bij de Series 6, die mogelijk weer wél verbeteringen heeft in de processor.

Ben je op zoek naar een degelijke opvolger van je huidige Apple Watch? Of ben je nog op zoek naar je eerste? Wees gerust, want in onze Apple Watch vergelijking lees je welk model het est bij je past.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 7 of Apple Watch SE hebben? Of toch de Apple Watch Series 3? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.