Victrola Stream Onyx

CES 2023 round-up: de meest interessante nieuwtjes

Deze nieuwe producten vielen ons op
Er worden tijdens de Consumer Electronic Show in Las Vegas heel wat aankondigingen gedaan. Sommige zijn ook interessant voor Apple-gebruikers en in deze round-up zetten we de beste op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Matter was het centrale thema van CES 2023

Elk jaar in januari is het zover: de techwereld reist af naar Las Vegas om daar de nieuwste aankondigingen mee te beleven. Dit jaar stond in het teken van Matter, de smart home-standaard waarmee allerlei apparaten met elkaar gaan samenwerken. Smart home was altijd al wel aanwezig op CES, maar dit jaar was er extreem veel aandacht voor. We zagen aankondigingen van grote en kleine merken, met hier en daar wat bizarre gadgets die waarschijnlijk nooit op de markt komen. Daarnaast is het altijd afwachten welke producten naar Europa komen. In deze round-up zetten we de belangrijkste aankondigingen die ons opvielen, op een rijtje.


Eerder kon je al over deze spannende innovaties lezen:

Sennheiser IE 200 oordopjes met ‘neutraal’ geluid

Liefhebbers van goed geluid kunnen bij de Sennheiser IE 200 terecht. Dit vereist echter wel de aanwezigheid van een kopteleoonaansluiting van 3,5mm, want deze oortjes zijn niet draadloos. Ze bieden een neutraal geluidsprofiel en zijn gericht op een wat breder publiek. Verder zijn ze voorzien van een 7mm transducer en TrueResponse Transducer-technologie. Je krijgt er siliconen oorplugs bij in verschillende maten die het geluid buitensluiten en de low-end respons maximaliseren, aldus de fabrikant. Ze zijn vanaf 31 januari verkrijgbaar en gaan 150 euro kosten.

Sennheiser IE 200

Ring Car Cam

Ring heeft naast de vele beveiligingscamera’s nu ook een Car Cam. Deze camera voor in de auto filmt aan twee kanten, zodat je botsingen en inbraken in beeld hebt. Je krijgt ook realtime meldingen als er beweging is gedetecteerd. Verder kun je met Two-Way Talk spreken met de inbreker, als je Car Cam verbonden is met het wifi-netwerk thuis. De privacy-cover zorgt dat je niet in beeld bent als je in de auto iets aan het doen bent dat het daglicht niet kan verdragen. Je sluit de Car Cam aan op de ODB-II poort van de auto. Hij kost $200 in pre-order en komt 15 februari op de markt. Daarna gaat de prijs omhoog naar $250. Meer info.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Badmat meet je gewicht en meer

De badmat op de foto doet tevens dienst als slimme weegschaal, maar kan nét iets meer. Hij kan je gewicht, lichaamssamenstelling, houding en balans meten en wordt gemaakt door Baracoda. Met de bijbehorende app krijg je instructies. Door naar je balans te kijken is het mogelijk om kleine veranderingen te detecteren en dat kan vooral voor ouderen van belang zijn, die gaandeweg wat meer risico hebben om te vallen. Er zitten ook oefeningen bij, gericht op het verbeteren van je balans, sterker maken van je onderbenen en flexibiliteit verhogen. De hoes is gemaakt van 100% katoen en is wasbaar. Hij kost $300 ter introductie en daarna $350. Meer info.

CES slimme badmat

Eufy heeft muurlamp met ingebouwde camera

Eufy heeft twee wandlampen met ingebouwde camera aangekondigd. De camera is bedoeld voor buitenshuis en is er in twee varianten: T81A0 en T84A1. Bij de T81A0 gaat het om een lamp met kabel, terwijl de T84A1 is voorzien van een zonnepaneel voor de stroomvoorziening. Er zit in beide een camera met 2K-resolutie en nachtzicht. Tevens kun je lokaal opslaan. Door te koppelen met de HomeBase 3 kun je met kunstmatige intelligentie mensen laten herkennen. Eufy had de afgelopen dagen te maken met kritiek op de privacybeloftes, maar daar is bij deze nieuwe producten niets van te merken. Meer info.

Eufy muurlamp voor buiten

Victrola Stream Onyx streamt naar je Sonos-speaker

Victrola heeft een goedkopere versie van de Stream Carbon platenspeler aangekondigd. Deze bied het plezier van analoge audio, met met gemak van draadloze speakers. De Stream Onyx kan de muziek rechtstreeks naar je Sonos-speakers streamen. Hij is dan ook gecertificeerd in het Works with Sonos-programma. Extra apparatuur is niet nodig. Dit model kost $600 en dat is toch weer een paar honderd dollar goedkoper van de Carbon, die $800 kostte. Meer info.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Satechi heeft een 200W oplader

Satechi heeft nieuwe accessoires aangekondigd op CES, waaronder deze 200 Watt 6-poorts oplader en een Thunderbolt 4-hub. De 6-poorts oplader is de meest krachtige tot nu toe, met twee usb-c 2.1 poorten die voorzien van Power Delivery en vier usb-c 3.0 poorten, eveneens met Power Delivery. Je kunt dus zes apparaten tegelijk opladen. Het vermogen van elke poort is afhankelijk van wat je allemaal inplugt. Deze kost $150. Meer info.

Satechi’s Thunderbolt 4 Slim Hub biedt drie Thunderbolt 4-poorten, een usb-a-poort en een upstream Thunderbolt 4-poort. Er zijn snelheden mogelijk tot 40 Gb/s. Deze kost $200. Meer info.

Satechi 200 Watt oplader

ESR HaloLock met nieuwe MagSafe-geschikte accessoires

Accessoiremaker ESR heeft een reeks nieuwe MagSafe-compatibele accessoires. Sommige waren al verkrijgbaar maar zijn nu voor CES vernieuwd. De magnetische opladers beschikken over zogenaamde CryoBoost-technologie. Dit houdt in dat er een actief koelsysteem met ventilator aanwezig is. Ze zijn niet MagSafe-gecertificeerd, maar plakken wel magnetisch vast. Meer info.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Ring Stand van HaloLock doet denken aan de houder die Belkin voor de iPhone heeft uitgebracht. Hiermee kun je de iPhone op z’n kant zetten om een video te kijken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Verder is er de Kickstand Wireless Powerbank, die verkrijgbaar is in zwart en wit. Met een capaciteit van 5000 mAh kun je hier je smartphone bijna twee keer mee opladen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kensington’s toetsenbord is heel stil

Kensington komt met een mechanisch toetsenbord dat heel stil is. De MK7500F QuietType Pro (de naam zegt het al) maakt nauwelijks geluid als je op de knoppen zit te rammen. Er zitten ook knoppen op om de Mac-camera te bedienen en biedt snel toegang tot functies die je tijdens videocalls nodig hebt. Zo kun je tijdens een virtuele vergadering lekker doorgaan met typen, terwijl de anderen geen last hebben van de herrie. Het toetsenbord is ook comfortabel te bedienen. Hij komt eind van het eerste kwartaal 2023 beschikbaar. Eerder bespraken we op iCulture al het stille mechanische toetsenbord van Logitech, maar die bleek toch niet zo heel stil.

Kensington keyboard stil

OWC Thunderbolt-dock voor Mac heeft eigen stroomvoorziening

OWC heeft op de CES 2023 een nieuwe Thunderbolt 4 Dock voor Mac-gebruikers laten zien. Thunderbolt-docks hebben meestal een afzonderlijke stroomadapter, die veel ruimte in beslag neemt waardoor je ‘m niet zo makkelijk meeneemt. OWC lost dit op door de stroomvoorziening in te bouwen. Toch zitter er maar liefst 11 poorten in, waaronder twee Thunderbolt 4-poorten, twee USB-C poorten, drie USB-A poorten, een HDMI-poort, een Ethernet-poort (2,5 Gbps), een SD-kaartlezer en een audio-aansluiting. Je sluit ‘m rechtstreeks aan op het stopcontact, dus er is geen dik blok aanwezig. Een aangesloten MacBook kun je op maar liefst 90 Watt opladen. De HDMI-poort is geschikt voor 8K video. Kortom, je bent helemaal voorzien. Meer info.

OWC Thunderbolt Go Dock

Dell Ultrashark 6K monitor

Zoek je een monitor met een scherp beeld, dan heeft Dell nu drie nieuwe UltraSharp-monitoren, waaronder een 6K-variant. Naast de Dell UltraSharp 32 6K Monitor (U3224KB) is er de Dell UltraSharp 43 4K USB-C Hub Monitor (U4323QE) en de Dell UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor (U3423WE). In afnemende resolutie gaat het hier om 6K, 4K en 2K. Het topmodel is de UltraSharp 32 6K Monitor met een 31,5-inch IPS-paneel met een resolutie van 6.114 bij 3.456 pixels. Dit zou een goed alternatief kunnen zijn voor Apple’s vrij dure Pro Display XDR, die ook een 6K-resolutie heeft. Of het veel goedkoper is, valt nog te bezien want Dell heeft nog geen prijzen bekendgemaakt. Dell heeft op CES 2023 nog meer te melden, waaronder samenwerkingstools. Meer info.

Dell UltraSharp 6K U3224KB

iOttie Velox Elite: MagSafe-autolader met ventilatie

Accessoiremaker iOttie laat op de CES de iOttie Velox Elite MagSafe autolader zien. Deze maakt gebruik van actieve koeling om te voorkomen dat je iPhone oververhit raakt. In de auto kan het behoorlijk heet worden en bovendien vragen navigatie-apps en achtergrondtaken nogal wat van je iPhone. iOttie lost dit op door een ventilator in de autohouder te plaatsen, die verder is voorzien van een zuignap en een usb-c-aansluiting. De fabrikant zegt dat uit tests is gebleken dat je iPhone op een lagere temperatuur sneller oplaadt. De autohouder heeft een MagSafe-certificaat van Apple gekregen, dus het is een goedgekeurd product. Een prijs is nog niet bekend, maar andere iOttie-houders zitten in het middensegment en kosten rond de 30 euro. Meer info.

iOttie Velox Elite autohouders

OtterBox OtterGrip-hoesjes voor iPhone

OtterBox heeft een serie hoesjes voor de iPhone aangekondigd, waar de handgreep al in zit. Eerder werkte OtterBox hiervoor samen met PopSockets, maar deze nieuwe oplossing is net iets makkelijker. Je kunt het namelijk compleet inklappen zodat het aan de achterkant helemaal vlak is. De OtterGrip Symmetry-hoesjes dienden als basis en zorgen voor een goede bescherming tegen vallen. Bovendien zijn ze compatibel met MagSafe. De greep is 360 graden rond te draaien. OtterGrip komt volgende maand beschikbaar voor de iPhone 13- en iPhone 14-modellen. Meer info.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Nomad aluminium Apple Watch-bandjes: licht en prijzig

Ben je fan van third party Apple Watch-bandjes, dan heeft Nomad iets voor je. Deze schakelarmband is er in zilver en spacegrijs en is gemaakt voor aluminium. Hij lijkt op die van Apple, maar die is gemaakt van roestvrij staal en is een stuk zwaarder. De schakels zijn aanpasbaar en het sluit qua kleur mooi aan op de horlogekast. Ook is er een extra dunne sluitclip die is geïnspireerd op klassieke horlogebandjes en is voorzien van neodymium-magneten. Je drukt op de geribbelde knop om de clip te openen. Geschikt voor alle Apple Watch-modellen voor $199. Meer info.

Nomad aluminium Apple Watch-bandjes

Roborock S8-serie met dubbele borstels

Roborock heeft goed naar concurrent Roomba gekeken en brengt de S8-lijn uit met dubbele borstels. Die draaien in tegengestelde richting, zodat ze meer vuil kunnen opzuigen. Ook zit er AI in om obstakels te vermijden en hebben ze een hogere zuigkracht. De dock om het reservoir automatisch te legen is ook opnieuw ontworpen. De S8 Series begint bij $750 en het topmodel S8 Pro Ultra gaat $1600 kosten. Ga je liever zelf met de stofzuiger in de weer, dan is er een nieuwe $450 kostende Dyad Pro steelstofzuiger, maar die kan niet met een app worden bediend. Meer info.

Roborock S8 Pro Ultra

L’Oréal gaat wenkbrauwen printen

L’Oreal staat niet bekend als een techbedrijf, maar ze brengen toch regelmatig iets aparts op de markt dat met een stekker of batterij werkt. Ook dit jaar: het gaat hier om een wenkbrauw-printer die je met behulp van augmented reality een passende set wenkbrauwen aanmeet. Hiervoor gebruik je de camera van je iPhone. Het apparaatje kan snel de vorm van de wenkbrauw aanbrengen, zonder dat je zelf met een borstel en inkt aan de slag moet. De 2.400 kleine spuitmondjes zorgen voor een soort tijdelijke tatoeage. Je kunt met de bijbehorende Brow Magic-app op je iPhone zelf de vorm, dikte en effecten van de wenkbrauwen kiezen. Meer info.

L'Oreal Brow Magic

Fossil Gen 6 Hybrid Wellness Edition

Fossil brengt ook smartwatches uit en het nieuwste model is er eentje met e-ink-scherm en mechanische wijzers. Dit is een nieuwe variant van de al bestaande Gen 6 Hybrid, nu volledig gericht op sport en gezondheid. Het slimme horloge draait op een eigen besturingssysteem en zal te koop zijn vanaf 229 euro. Deze Wellness Edition heeft een siliconen band, detecteert automatisch trainingen en geeft meer inzicht in hartslagzones, SPO2 bloedzuurstof en VO2 Max. Je kunt Amazon Alexa gebruiken als slimme assistent. Apps van derden installeren kan niet, maar je kunt wel meldingen ontvangen en muziek van je telefoon afspelen. Wat ontbreekt is gps. Hij gaat twee werken mee op een acculading. Meer info.

Fossil Gen 6 Wellness Edition

Belkin gaat op de groene toer

Belkin viert op de CES het 40-jarig bestaan met de mededeling dat alle producten milieuvriendelijker zullen worden. Er waren vooral vernieuwde versies van bestaande producten te zien op de beursvloer. Zo zullen de mobiele opladers voortaan bestaan uit plastic dat voor 73 tot 75 procent afkomstig is van gerecycled materiaal. Ook zullen de verpakkingen voortaan plastic-vrij zijn. In 2025 wil de accessoiremaker CO2-neutraal zijn. Aanvankelijk gaat het om zes vernieuwde producten, die er exact hetzelfde uit zien als hun voorgangers. Het gaat om vijf BoostCharge stroomadapters en de BoostCharge Magnetic Wireless Car Charger. Ze liggen later dit jaar in de winkel. Meer info.

Belkin milieuvriendelijke materialen

Eve MotionBlinds Upgrade Kit voor je bestaande rolgordijnen

Eve heeft aangekondigd dat er een Upgrade Kit komt voor je bestaande rolgordijnen. Eve brengt in samenwerking met het Nederlandse merk Coulisse al de MotionBlinds raambekleding uit. Ben je nog tevreden over je huidige rolgordijnen, dan kun je ze met de nieuwe Upgrade Kit aanpassen. Je krijgt een motor, montagebeugels, covers en adapters geleverd waarmee je meteen aan de slag kunt. Zodra het is gelukt kun je ze met de Eve-app (of met HomeKit) op afstand bedienen, schema’s instellen en meenemen in je automatiseringen. De Upgrade Kit kost $200 en komt in maart uit. Verder werkt Eve aan een Android-app en komt er Matter-ondersteuning aan. Meer info.

Eve MotionBlinds Upgrade Kit

Zens brengt drie opladers uit

Het Nederlandse merk Zens heeft maar liefst drie nieuwe opladers aangekondigd op CES 2023. Het gaat hier om officiële MagSafe-laders. De 2-in-1 MagSafe + Watch Travel Charger is een compacte oplossing om je iPhone en Apple Watch op te laden als je op reis bent. Hij is minimalistisch en kan op 15 Watt opladen. Je moet nog wel zorgen voor een eigen usb-c-lader. Hij kost €100 en verschijnt in maart.

2-in-1 MagSafe and Watch Travel Charger

Het 4-in-1 Charging Station heeft een wat meer standaard uitstraling, met als opvallend eigenschap dat er zelfs ruimte is voor een iPad. Er is ruimte voor een iPad, iPhone (MagSafe), Apple Watch en AirPods-doosje. Het accessoire is gemaakt van zwart aluminium en heeft een richel om de Apple Pencil op te bergen. Hij wordt daarbij niet opgeladen. Opladen van de iPhone gebeurt op 15 Watt. Deze kost €200 en is vanaf eind januari te koop.

Zens 4-in-1 Charging Station

Het derde accessoire is het 4-in-1 MagSafe + Watch Wireless Charging Station. Deze is ook gemaakt van aluminium en kan je iPhone, Apple Watch en AirPods opladen. Aan de rechterkant zit nog een extra 18 Watt usb-c-poort voor een ander apparaat. Deze oplader komt in maart uit en kost €150. Meer info.

Zens 4-in-1 Charging Station

Bosch RideCare maakt taxiritten veiliger

Bosch laat op CES de RideCare dashcam zien. Deze is bedoeld voor taxidiensten zoals Uber en Lyft en is erop gericht om taxiritten veiliger te maken, zowel voor de chauffeur als voor de passagier. Bosch heeft ook gedacht aan een draadloze SOS-knop en een hulplijn waarmee de betrokkenen contact kunnen opnemen bij problemen. Tijdens de opname brandt er een lampje, zodat de inzittenden weten dat er wordt gefilmd. Bij een geschil kan de video (met tijdstempel en locatie) dienen als bewijsmateriaal. De RideCare is gericht op individuele chauffeurs en taxidiensten. Een prijs is nog niet bekend, maar er zal apart moeten worden betaald voor het accessoire en voor het servicecenter. Meer info.

Bosch RideCare

Meerdere nieuwe oordopjes en speakers van JBL

JBL heeft op CES 2023 een flinke reeks oordopjes en speakers laten zien. De JBL Tour Pro 2 zijn oordopjes met ruisonderdrukking die eruit zien als AirPods, maar dan in de kleur zwart. De prijs ligt rond $250. De JBL Tour One M2 is een over-the-ear hoofdtelefoon met ruisonderdrukking en zitten ook in het hogere prijssegment, gezien het prijskaartje van $300. Een stuk goedkoper zijn de JBL Endurance Peak, Tune en Vibe die allemaal onder de $100 gaan kosten. Ze hebben verschillende toepassingen, zoals een TwistLock om te voorkomen dat ze uitvallen. Daarnaast heeft JBL twee nieuwe eco-vriendelijke versies van de Go- en Clip-speaker uitgebracht. Deze zijn gemaakt van 90% gerecycled plastic voor de speaker en 100% recycled textiel voor de grille. Ze komen op de Dag van de Aarde beschikbaar, oftewel op 22 april. De prijs ligt op respectievelijk $50 en $80. Meer info.

JBL Tune en Vibe

Lockly Smart Safe staat in contact met je iPhone

Lockly heeft een slimme kluis die waarschuwingen naar je iPhone stuurt als ermee geknoeid wordt. Je kunt de kluis met biometrische sensoren ook via je iPhone bedienen. Hij is te monteren in een kast en is gemaakt van versterkt 2,5mm dik staal, met een corrosiebestendige coating en brandwerend interieur. De slimme functies houden in dat er een digitale keypad aanwezig is, waarbij de cijfers steeds wisselen. Dit voorkomt dat je slijtage op de meest gebruikte toetsen gaat zien. Je kunt tot 60 verschillende toegangscodes instellen. Er is ook een 3D-biometrische sensor voor vingerafdrukken met ruimte voor 99 vingers. De bijbehorende iPhone-app regelt de rest. Je kunt de kluis daarmee openen en sluiten, de status controleren, kijken wanneer ‘ie open is geweest en eenmalige codes uitgeven. De kluis kost $350 en hij ligt vanaf voorjaar 2023 in de winkel. Meer info.

Lockly Smart Safe

Nowatch is geen horloge

De Nowatch was vorig jaar al op CES 2022 te zien, maar is nu in de verkoop gegaan. Het ziet eruit als een horloge, maar je kunt er niet de tijd op aflezen. In plaats daarvan zit het vol met sensoren om je hartslag, slaap, stappen en zweetproductie te meten. Dat laatste is uniek. Met hulp van het Nederlandse Philips kan op basis hiervan je stressniveau worden bepaald. Nowatch kan vervolgens activiteiten voorstellen die je stress doen afnemen. De bovenkant van de Nowatch bestaat uit een plak (half)edelsteen, die verwisselbaar is. Het horloge kost €300 en de verwisselbare stenen zijn €25 per stuk. Meer info.

Nowatch-horloge

Mui Labs Mui Board

Nu de Matter-standaard officieel is zien we steeds meer grote merken aanhaken. Maar er zijn ook kleine deelnemers, zoals Mui Labs. Zij laten de tweede generatie Mui Board zien op CES 2023. Dit is een soort houten plank die aanraakgevoelig is. Je hangt ‘m op de muur en er verschijnt vervolgens het weerbericht, tijd en andere informatie op. Je kunt er ook de muziek mee bedienen. Je regelt alles vanaf je smartphone of een spraakassistent. Meer info.

Mui Board Mui Labs

Acer eKinekt BD 3 voor multitaskers

Computermerk Acer heeft iets uitgebracht waar je niet zo snel aan denkt: een hometrainer waarmee je tijdens het werken nog wat beweging krijgt. De eKinekt BD 3 is een fietsbureau waarmee je kunt typen, sporten en tegelijk je eigen energie opwekt. Het trappen op deze fiets produceert een kleine hoeveelheid energie waarmee je je laptop en smartphone kunt opladen. Als je rustig doortrapt op 60 RPM levert dat in een uur 75 Watt vermogen op. Acer’s fietsbureau heeft twee usb-a-poorten en één usb-c-poort. We hadden het liever andersom gezien. Het bureau is in twee standen te zetten: Working of Sports. Dit houdt in dat je tijdens het werken wat meer rechtop zit. Met de bijbehorende app hou je je prestaties in de gaten. Hij kost $1000 en zal vanaf april ook in Europa verkrijgbaar zijn. Meer info.

Acer fietsbureau

Meer CES 2023-nieuwtjes? Houd iCulture in de gaten, want de komende dagen hebben we nog veel meer!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 januari 2023 om 9:32
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.