Tabbladen in macOS Sierra.

Tweede publieke beta van macOS 10.12.2 met nieuwe emoji nu beschikbaar

Apple heeft de tweede publieke beta van iOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.2 vrijgegeven. Daarnaast verschenen nieuwe beta's van tvOS 10.1 en watchOS 3.1.1 voor ontwikkelaars.

iOS 10.2 met nieuwe emoji's.
Een week na de eerste beta heeft Apple zojuist de tweede testversie van iOS 10.2 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars die al druk aan het testen zijn van de eerste beta van iOS 10.2, kunnen nu updaten naar een nieuwere versie. iOS 10.2 bevat weer een hoop verbeteringen en aanpassingen. Zo zitten er heel veel nieuwe emoji’s in iOS 10.2, maar zijn er ook nieuwe achtergronden, is er een nieuw iMessage-effect en nog veel meer.

Update 8 november: Apple heeft nu ook de tweede publieke beta van iOS 10.2 beschikbaar gesteld. Daarnaast kwam er een nieuwe ontwikkelaarsbeta van macOS 10.12.2 beschikbaar.

Update 9 november: Apple heeft zojuist ook de tweede publieke beta van macOS Sierra 10.12.2 beschikbaar gesteld. Gisteren was de tweede beta alleen beschikbaar voor ontwikkelaars.

Tweede beta van iOS 10.2

Hoewel iOS 10 nog geen twee maanden beschikbaar is, is iOS 10.2 alweer de tweede grote aanvullende update van de nieuwste versie van iOS. Net als bij iOS 10.1, worden er in iOS 10.2 allerlei nieuwe functies en mogelijkheden toegevoegd. De meest in het oog springende vernieuwing is de komst van de nieuwe Unicode 9.0-emoji’s. Vanaf iOS 10.2 zijn er 72 nieuwe emoji’s beschikbaar, waaronder de facepalm, de clown en de selfie. Een overzicht van alle nieuwe emoji’s van iOS 10.2 vind je hieronder.

Daarnaast heeft de Video’s-app in iOS 10.2 een eigen widget gekregen en kun je een nieuw schermvullende iMessage-effect versturen. Bovendien kun je instellingen van de Camera-app bewaren, zodat je deze niet elke keer opnieuw hoeft toe te passen. Tot slot zijn er nieuwe achtergronden toegevoegd en zijn er wat kleine aanpassingen gedaan in de Muziek-app van iOS 10.2. Al deze nieuwe functies werden in de eerste beta van iOS 10.2 toegevoegd.

  • In deze tweede beta is een nieuwe functie gevonden. Als je vijfmaal op de aan/uitknop drukt wordt het noodnummer gebeld. Deze functie heet SOS-noodmelding en is vergelijkbaar met de gelijknamige functie op de Apple Watch.
  • SOS-noodmelding in iOS 10.2.

  • De knoppen in de Muziek-app op nummers te herhalen of te shufflen, zijn nu een stuk groter. Je vindt ze door naar beneden te scrollen bij het afspelen van een nummer.
  • Muziek-bediening in iOS 10.2.

  • De TV-app is nu beschikbaar op Amerikaanse iPhones en iPads met iOS 10.2. Met de app kun je bijhouden welke films en series je volgt en worden aanbevelingen gedaan. Op de Apple TV is de app nog niet zichtbaar.

iOS 10.2 beta 2 downloaden

De tweede beta van iOS 10.2 is voor ontwikkelaars rechtstreeks vanaf de iPhone of iPad te downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update. De tweede beta van iOS 10.2 voor publieke testers verschijnt binnenkort. Alle andere iOS-gebruikers kunnen iOS 10.2 ergens de komende maanden downloaden.

Beta 2 macOS Sierra 10.12.2

Op de Mac kunnen ontwikkelaars en publieke testers bovendien aan de slag met de tweede beta van macOS Sierra 10.12.2. De eerste beta hiervan verscheen tegelijkertijd met de eerste beta van iOS 10.2, maar werd daarna al snel opgevolgd door een aanvullende betaversie. Ook deze aanvullende betaversie had de aanduiding Beta 1, waardoor het dus alleen om kleine veranderingen ging. macOS Sierra 10.12.2 voegt verder geen belangrijke nieuwe functies toe, maar biedt wel ondersteuning voor alle nieuwe emoji’s uit iOS 10.2. Wil je ze ook op de Mac zien en gebruiken, dan moet je ook deze straks dus updaten naar macOS Sierra 10.12.2. Zodra er verder nog ontdekkingen gedaan worden in de tweede beta, vullen we dit bericht verder aan.

Deze tweede beta van macOS Sierra 10.12.2 is nu beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars en verschijnt vanzelf in het Updates-tabblad in de Mac App Store. macOS Sierra 10.12.2 verschijnt ergens in de komende maanden voor iedereen met een geschikte Mac.

Beta 2 van watchOS 3.1.1

Voor de Apple Watch heeft Apple momenteel watchOS 3.1.1 als testversie lopen. Dit is een aanvullende update voor watchOS 3.1 en bevat tot op heden nog geen nieuwe functies en mogelijkheden. Wel kun je vanaf watchOS 3.1.1 kiezen uit de nieuwe emoji’s bij het opstellen van een berichtje. Met de zojuist verschenen tweede beta van watchOS 3.1.1 kunnen ontwikkelaars deze versie verder testen op hun Apple Watch.

watchOS 3.1 loste problemen op waar sommige Apple Watch Series 2-eigenaren bij het opladen last van hadden. Bovendien werden er verbeteringen voor iMessage toegevoegd, waardoor je de iMessage-effecten opnieuw kon laten afspelen. Mocht er meer bekend worden over de inhoud van watchOS 3.1.1, dan werken we dit bericht bij. Van watchOS 3.1.1 komt geen publieke testversie beschikbaar. De definitieve versie wordt de komende maanden verwacht, tegelijkertijd met iOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.2.

Beta 2 van tvOS 10.1 voor Apple TV

Tot slot is Apple ook druk met het testen van tvOS 10.1 voor de vierde generatie Apple TV. Hoewel de versienummer doet vermoeden dat er veel nieuwe functies bij komen, hebben wij in Nederland en België er waarschijnlijk weinig aan. Apple heeft in de eerste beta van tvOS 10.1 namelijk single sign-on geactiveerd, een functie waardoor je maar één keer in hoeft te loggen om gebruik te maken van de apps van je kabelaanbieder en andere diensten.

Dit valt samen met de nieuwe TV-app die eind dit jaar beschikbaar komt in Amerika. Naast single sign-on blijkt ook deze nieuwe universele TV-gidsapp aanwezig die Apple tijdens het oktober-evenement aankondigde, maar niet voor Nederland en België.

Ontwikkelaars kunnen de tweede beta van tvOS 10.1 nu downloaden voor de Apple TV. Van tvOS 10.1 verschijnt geen publieke testversie. tvOS 10.1 komt ergens de komende maanden beschikbaar, maar alleen voor de vierde generatie Apple TV.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 09 november: De tweede beta van macOS Sierra 10.12.2 is nu ook beschikbaar voor publieke testers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2016, 21:01
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.