Eerste publieke beta iOS 10.2 verschenen, plus nieuwe ontwikkelaarsbeta’s macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

De allereerste beta van iOS 10.2 is zojuist door Apple beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars die deze beta willen testen, kunnen deze nu installeren op hun iPhone, iPad of iPod touch. Ook voor de Mac, Apple Watch en Apple TV zijn nieuwe beta's in de vorm van macOS Sierra 10.12.2, watchOS 3.1.1 en tvOS 10.1.

Emojis vervangen woorden in iOS 10.
Na iOS 10.1 vorige week en iOS 10.1.1 eerder vanmiddag gaat Apple gewoon weer verder met het testen van nieuwe software. Zojuist heeft Apple de allereerste beta van iOS 10.2 beschikbaar gesteld. Iedere ontwikkelaar met een iOS 10-toestel kan deze versie nu downloaden en installeren. Publieke testers moeten het nog even zonder nieuwe update doen. iOS 10.2 is voorzien van enkele nieuwe functies en emoji’s. Naast iOS 10.2, heeft Apple ook nog de eerste beta van macOS Sierra 10.12.2, watchOS 3.1.1 en tvOS 10.1 beschikbaar gesteld.


Update 1 november: de publieke beta van iOS 10.2 is nu ook beschikbaar voor deelnemers aan het publieke betaprogramma.

Eerste beta van iOS 10.2

Het patroon van Apple is vaak duidelijk. De eerste nieuwe versie is de jaarlijkste grote nieuwe update, waarna de punt-updates zoals iOS 10.1 enkele nieuwe functies toevoegen. Kleinere bugfixupdates worden altijd uitgebracht met versienummers zoals iOS 10.0.3. Dit blijkt ook te kloppen voor iOS 10.2, want deze bevat meerdere nieuwe functies. In iOS 10.2 zitten deze nieuwe toevoegingen:

  • Er zijn nieuwe achtergronden toegevoegd. Het gaat om de gekleurde druppels die Apple tijdens de iPhone 7-keynote gebruikte. Deze zijn beschikbaar in blauw, rood en oranje.

Achtergronden in iOS 10.2.

  • Bij Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Thuisknop kun je nu de instelling voor ingedrukt houden om te spreken instellen. Je kunt kiezen voor Siri, Stembediening of helemaal uit.
  • Er is een nieuwe widget toegevoegd voor de Video-app.

Nieuwe emoji in iOS 10.2 en nieuwe widget voor Video's-app.

  • Er zijn nieuwe emoji’s toegevoegd, onder andere van de clown, cowboy en meer. In onderstaand artikel zijn alle nieuwe emoji van iOS 10.2 te zien.

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe emoji's in iOS 10.2

Apple gaat in iOS 10.2 allemaal nieuwe emoji's toevoegen. Van een clown en de facepalm tot de selfie en het croissantje. Zit jouw favoriete emoji ertussen? In dit artikel een hele lijst met alle nieuwe en aangepaste emoji's van iOS 10.2.

  • Bij Instellingen > Foto’s en camera vind je een nieuwe instelling. Je kunt hier bepaalde instellingen bewaren, zodat deze altijd toegepast worden.

iOS 10.2 met nieuwe camera-instelling.

  • De albumhoes op het toegangsscherm is iets kleiner dan voorheen, zodat de instructie voor het ontgrendelen beter op het scherm past.
  • In de Muziek-app zijn thumbnails van videoclips nu een stuk kleiner, zodat er twee naast elkaar passen op één scherm.

iOS 10.2 met nieuw iMessage-effect en kleinere thumbnails voor videoclips.

  • iMessage heeft een nieuw effect genaamd ‘Celebration’. Het is een goudkleurige ontploffing met lichtbolletjes. Dank @rolandvrut voor deze laatste drie ontdekkingen!

iOS 10.1 was vooral interessant voor mensen met een iPhone 7 Plus. Deze update bracht namelijk de nieuwe Portretstand, waardoor je mooie closeups kon maken terwijl de achtergrond wazig weergegeven wordt. Had je nou geen iPhone 7 Plus, dan kon je met iOS 10.1 profiteren van verbeteringen in iMessage en een hele hoop bugfixes. Meer over de precieze invulling van iOS 10.1 lees je onderstaand artikel.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 10.1 met Portret-stand en iMessage-verbeteringen uit

Apple heeft zojuist iOS 10.1 vrijgegeven met de nieuwe Portret-stand voor de iPhone 7 Plus en verbeteringen voor iMessage-effecten en animaties. Ook werd een beveiligingslek met jpeg-bestanden gedicht.

iOS 10.2 beta 1 downloaden

De eerste beta van iOS 10.2 is beschikbaar voor ontwikkelaars die mee doen met het testen van iOS-updates en verschijnt vanzelf op de iPhone of iPad via Instellingen > Algemeen > Software-update, mits het betaprofiel geïnstalleerd is. Publieke testers moeten nog even geduld hebben, want de beta van iOS 10.2 komt waarschijnlijk binnenkort beschikbaar. Afgaande op iOS 10.1 zal iOS 10.2 ergens de komende maand beschikbaar komen.

Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

macOS Sierra 10.12.2 in eerste beta

Apple heeft voor macOS Sierra een nieuwe versie in het verschiet. Na de initiële release van macOS Sierra en de daaropvolgende versie macOS Sierra 10.12.1, is Apple nu begonnen met testen van macOS Sierra 10.12.2. Omdat van deze versie pas net de eerste beta verschenen is, is het nog lastig te zeggen of deze nieuwe functies bevat of dat het slechts om bugfixes gaat. Zodra er meer bekend is over de inhoud van deze nieuwe versie, lees je hier de nieuwste info.

Op 24 oktober verscheen macOS Sierra 10.12.1. Deze update bracht ondersteuning voor een slim album in de Foto’s-app voor de nieuwe Portretfoto’s van de iPhone 7 Plus. Daarnaast werden er met die versie bugs opgelost, onder andere met Mail en Safari.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12.1 uitgebracht: bugfixes en ondersteuning nieuwe Portret-stand

macOS Sierra 10.12.1 is nu beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Deze update biedt ondersteuning in de Foto's-app voor foto's met diepte-effect die gemaakt zijn met de iPhone 7 Plus. Ook zijn er bugs opgelost met Mail, Safari en meer.

Deze eerste beta van macOS Sierra 10.12.2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en verschijnt vanzelf in het Updates-tabblad in de Mac App Store. Publieke betatesters moeten mogelijk nog even wachten voordat de beta voor hen beschikbaar is. macOS Sierra 10.12.2 verschijnt ergens in de komende weken voor iedereen met een geschikte Mac.

watchOS 3.1.1 beta 1

Voor de Apple Watch is Apple ook begonnen met het testen van nieuwe software. Het gaat dan om watchOS 3.1.1, als opvolger van watchOS 3.1. Mogelijk heeft Apple in deze versie enkele nieuwe functies of verbeteringen verwerkt, maar meerdere bugfixes lijken in ieder geval aanwezig te zijn. Ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen deze eerste beta van watchOS 3.2 nu alvast downloaden.

watchOS 3.1 loste problemen op waar sommige Apple Watch Series 2-eigenaren bij het opladen last van hadden. Bovendien werden er verbeteringen voor iMessage toegevoegd, waardoor je de iMessage-effecten opnieuw kon laten afspelen. Mocht er meer bekend worden over de inhoud van watchOS 3.1.1, dan werken we dit bericht bij.

Bekijk ook

watchOS 3.1 voor de Apple Watch uitgebracht: dit is er nieuw

Apple heeft watchOS 3.1 voor de Apple Watch uitgebracht. Deze update bevat verbeteringen voor iMessage-animaties en lost enkele bugs op met onder andere de Apple Watch Series 2. In dit artikel lees je wat er nieuw is.

tvOS 10.1 beta 1

Eind oktober bracht Apple voor de nieuwste Apple TV tvOS 10.0.1 uit. Waar iOS en watchOS bijgewerkt werden naar respectievelijk versienummers 10.1 en 3.1, ging het bij de Apple TV slechts om een kleine bugfix-update. Deze keer lijkt het om een grotere update te gaan, want Apple heeft de eerste versie van tvOS 10.1 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars die de Apple TV willen testen, kunnen deze nu updaten dankzij de allereerste beta. Mocht er meer bekend worden over de eerste beta van tvOS 10.1, dan lees je dat hier terug.

tvOS 10.1 zal niet beschikbaar komen voor publieke testers. Als je dus geen ontwikkelaar bent, dan zul je dus moeten wachten tot de officiële publieke release. De verwachting is dat tvOS 10.1 ergens in de komende weken beschikbaar komt.

Bekijk ook

Apple brengt tvOS 10.0.1 met bugfixes voor de Apple TV uit

Apple heeft zojuist tvOS 10.0.1 beschikbaar gesteld. Iedereen met de vierde generatie Apple TV kan deze nieuwste versie nu direct downloaden op zijn of haar Apple TV. tvOS 10.0.1 lost slechts enkele bugs op.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 november 2016 om 18:26
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.