TV-app op Apple TV en iOS.

Apple activeert single sign-on voor Apple TV-beta

Apple heeft single sign-on geactiveerd voor beta's van iOS en tvOS. Je kunt daardoor makkelijker inloggen op accounts van tv-aanbieders en streaming tv-diensten.

Heb je een abonnement op meerdere tv-diensten, dan kun je binnenkort makkelijker inloggen op de verschillende accounts. Apple heeft single sign-on geactiveerd voor bestatesters van iOS en tvOS, zodat zij er alvast gebruik van kunnen maken. Op termijn moet het voor iedereen beschikbaar komen. Apple kondigde de nieuwe functie afgelopen juni aan tijdens de WWDC-conferentie.

TV-app op Apple TV en iOS.

Single sign-on voor Apple TV

Single sign-on is vooral handig op de Apple TV, omdat het daarbij wat lastiger is om steeds gebruikersnamen en wachtwoorden in te voeren. Single sign-on lost dat op: met één set inloggegevens kun je je bij meerdere streamingdiensten aanmelden. Heb je bijvoorbeeld een HBO-abonnement via je tv-aanbieder dan kun je automatisch inloggen op de HBO GO-app op de Apple TV. Het werkt ook met aanbieders zoals Sling TV en Dish, maar het is nog de vraag in hoeverre het ook werkt bij Nederlandse aanbieders zoals Fox Sports.

Apple TV Single Sign-on

Om single sign-on te activeren moet je in het instellingenmenu van de Apple TV naar het nieuwe menu-item voor TV-aanbieders gaan. Als je vervolgens een app van een bepaalde aanbieder installeert, hoef je niet meer apart in te loggen voor elke tv-app die je installeert. Tijdens de beta werkt het maar met vier Amerikaanse aanbieders: Dish, GVTC, Hotwire Communications en Sling TV. Voordat de functie live gaat voor het grote publiek moeten nog meer tv-diensten erbij komen.

iPad Single Sign-on

Eigenlijk zou single sign-on al aanwezig zijn in tvOS 10, maar de functie werd uitgesteld, waarschijnlijk omdat het niet nog goed werkte. Wat we binnenkort ook kunnen verwachten is Apple’s nieuwe TV gids-app, waarmee je meerdere tv-aanbieders en streamingdiensten kunt doorzoeken, zodat je makkelijker weet waar je welke film of serie kunt kijken. Helaas doet Netflix niet mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2016, 18:05
Categorie Diensten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.