Apple brengt kleine tussentijdse update van macOS 10.12.2 beta uit

Apple heeft een kleine tussentijdse beta-update van macOS Sierra 10.12.2 uitgebracht, bedoeld om kleine bugs op te lossen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afgelopen maandag bracht Apple de eerste beta van macOS Sierra 10.12.2 uit en vandaag is het alweer tijd voor een kleine update. Deze kleine beta-update lost alleen kleine problemen op en is te herkennen aan buildnummer 16C32f, terwijl de versie van maandag buildnummer 16C32e had. Dat de nummers zo dichtbij elkaar liggen geeft wel aan dat het waarschijnlijk niet telt als een volledige tweede beta maar als een kleine tussentijdse bugfix-update.


Update 3 november: De beta heeft aanduiding ‘Beta 1’, net als de eerste beta die al eerder verscheen. Het wijst erop dat er alleen kleine veranderingen zijn doorgevoerd. Inmiddels zijn ook geen nieuwe functies ontdekt.

De nieuwe beta verschijnt niet als over-the-air update via de Mac App Store en is daardoor niet verplicht voor ontwikkelaars die al de beta van maandag hebben geïnstalleerd. Mocht je nog even hebben gewacht met de installatie, dan kun je nu deze kleine update kiezen.

Bekijk ook

Eerste publieke beta iOS 10.2 verschenen, plus nieuwe ontwikkelaarsbeta's macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

De allereerste beta van iOS 10.2 is zojuist door Apple beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars die deze beta willen testen, kunnen deze nu installeren op hun iPhone, iPad of iPod touch. Ook voor de Mac, Apple Watch en Apple TV zijn nieuwe beta's in de vorm van macOS Sierra 10.12.2, watchOS 3.1.1 en tvOS 10.1.

Wat kun je verwachten? In ieder geval nieuwe emoji en updates voor bestaande emoji, zoals ook al te zien waren in iOS 10.2 beta. Zo zitten er nieuwe emoji in voor een haai, uil, avocado, croissant, selfie en Pinokkio. Ook de facepalm zal voor veel mensen een welkome toevoeging zijn. In macOS Sierra 10.12.2 vind je verder vooral bugfixes en performanceverbeteringen. Het gaat om een kleine update, zoals het serienummer al aangeeft. Het algemene publiek kan inmiddels 10.12.1 installeren, met bugfixes voor Mail, Safari en Foto’s.

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe emoji's in iOS 10.2

Apple gaat in iOS 10.2 allemaal nieuwe emoji's toevoegen. Van een clown en de facepalm tot de selfie en het croissantje. Zit jouw favoriete emoji ertussen? In dit artikel een hele lijst met alle nieuwe en aangepaste emoji's van iOS 10.2.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.