Beoplay H4 met leer en hout

B&O Beoplay H4-hoofdtelefoon is via je Apple Watch te bedienen

Bang & Olufsen heeft de Beoplay H4 onthuld, een hoofdtelefoon die je via de Apple Watch kunt bedienen.

Sfeervolle foto’s met hout en versleten leer? Check! Geborsteld aluminium? Check! Lamslederen oorschelpen? Check! De vandaag aangekondigde Beoplay H4-hoofdtelefoon heeft bijna alles waar je als verwende muziekluisteraar op zit te wachten, zelfs bediening vanaf je Apple Watch.

Beoplay H4 met leer en hout

Beoplay H4

Dit zie je niet zo vaak: een hoofdtelefoon die wordt geleverd met een Apple Watch-app. Andere fabrikanten brengen soms nog wel eens een bijbehorende app uit (zoals bij de QuietComfort 35 van Bose) maar die is alleen op de iPhone te gebruiken. Bij Bang & Olufsen hebben ze ook aan de Apple Watch gedacht. Via het hippere merk B&O Play brengen ze de draadloze Beoplay H4 op de markt, die voorzien is van een aparte app voor iOS, Android én Apple Watch. Helaas voor de liefhebbers: geen Android Wear.

Beoplay H4 met fiets

Lamsleer met passieve geluidsisolatie
De Beoplay H4 is volgens de fabrikant compleet nieuw ontworpen, met aluminium beugels en oorschelpen die zijn bekleed met lamsleer. Ook de hoofdband is voorzien van lamsleer. De nieuwe headset kost €299 en heeft geheugenschuim in de oorschelpen om te zorgen dat het nauw sluit. Er zit alleen passieve geluidsisolatie op, geen actieve ruisonderdrukking zoals bij Bose. Door het afsluiten van je oor moet het lukken om zoveel mogelijk geluiden buiten te sluiten.

Beoplay H4 detail

De metalen onderdelen zijn geanodiseerd en gepolijst, terwijl de kabels zijn omhuld met gevlochten textiel. Volledig opladen kost 2,5 uur, waarna je weer 19 uur kunt genieten van muziek. De bijbehorende app waarschuwt als het tijd is om weer te laden. De app legt via Bluetooth verbinding tussen je iPhone en de hoofdtelefoon en biedt je de mogelijkheid om tonen en geluidsprofiel aan te passen. Eventueel kun je een 3,5mm kabeltje (meegeleverd) aansluiten om bekabeld te luisteren als de batterij leeg is.

Beoplay H4 detail

Goedkoper dan andere draadloze B&O’s
De H4 is €100 goedkoper dan de al langer bestaande draadloze Beoplay H7 en €200 goedkoper dan de H8 en H9, die beide ook draadloos zijn. Een groot verschil is dat dit nieuwe model een ingebouwde batterij heeft, terwijl de andere werken met verwisselbare batterijen. Het is maar net wat je handiger vindt. Wat je ook zelf mag bepalen is of de audiokwaliteit van B&O in jouw straatje past, want dat is nogal persoonlijk.

Beoplay H4 detail

Hieronder nog één laatste foto van deze nieuwe koptelefoon, die trouwens in één kleur verkrijgbaar is: steenkolengrijs, met grijze en gouden accenten.

Beoplay H4 detail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2017, 11:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen bang & olufsen, hoofdtelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.