Vuistboks

Apple wil gegevens uitwisselen met vuistboks of knuffel

Een nieuw patent van Apple beschrijft het uitwisselen van data met een vuistboks, knuffel of high-five. Een buiging maken mag ook.

In de toekomst zou je met de Apple Watch data kunnen uitwisselen door handen te schudden of elkaar een boks te geven. Dat blijkt uit een patent van Apple dat het Amerikaanse patentbureau heeft gepubliceerd. Maar wacht, bestond dat al niet veel langer?


Vuistboks

Data uitwisselen met vuistboks

Het idee om met een bump data uit te wisselen is al zo oud als de weg naar Rome App Store. Meest bekend is de app Bump, waarmee je bestanden kon uitwisselen tussen iOS en computers. Bump werd overgenomen door Google en verdween in januari 2014. Voor Facebook was het in 2012 al mogelijk om data uit te wisselen door te ‘bumpen’, dankzij een app gemaakt door een externe ontwikkelaar. Betalen door twee iPhones tegen elkaar te bumpen? Ook dat was in 2012 al bedacht.

Patent: data uitwisselen

High-five, knuffel of saluut
Wat nieuw is aan Apple’s idee is dat het met de Apple Watch werkt en zowel bij het handenschudden als bij het vuistboksen. Het patent beschrijft een methode om automatisch data uit te wisselen als je elkaar begroet en daarbij je handen beweegt, bijvoorbeeld met een high-five, handdruk of knuffel met schouderklop. Het systeem herkent bepaalde bewegingen en activeert daarna het uitwisselen van data. Op de achtergrond wordt rekening gehouden met context, beveiliging en privacy, zodat je niet met jan en alleman die je een hand schudt meteen je telefoonnummer uitwisselt. Er wordt ook rekening gehouden met alternatieve manieren om te begroeten, zoals salueren, wuiven of Aziatisch vooroverbuigen. Qua data uitwisselen kun je denken aan contactgegevens, foto’s, mediabestanden, afspraken en meer. Die informatie kan lokaal staan of van een iPhone of uit iCloud worden gehaald. Verder kan er rekening worden gehouden met de context en de locatie: op een bedrijventerrein wissel je zakelijke informatie uit en op het voetbalveld je privé-adres.

Je zou zelfs automatisch een bericht met foto op Facebook of Twitter kunnen plaatsen als twee mensen elkaar ontmoeten en de hand schudden. Misschien iets voor Tim Cook?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 februari 2017 om 13:23
Onderwerp
Categorie
Apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.