LG Watch Sport

Android Wear 2.0 officieel onthuld: dit heb je eraan

Android Wear 2.0 is officieel! De nieuwe software voor smartwatches is ook voor iPhone-gebruikers interessant.

Google heeft vanavond een grote update voor horloges uitgebracht. Met Android Wear 2.0 zijn de smartwatches zelfstandiger te gebruiken, waardoor ze ook interessanter worden voor iPhone-gebruikers. Toch kan het nog wel even duren voordat je er gebruik van kan maken. Dat komt omdat Android Wear 2.0 eerst moet worden aangepast door de fabrikanten.

LG Watch Sport

Android Wear 2.0: nog even geduld

De twee nieuwe horloges LG Sport en Style die vanavond ook zijn aangekondigd, komen later deze maand in de VS beschikbaar. Voor Nederland zijn er echter nog geen plannen. het zijn de eerste horloges die gebruik maken van een digitale kroon: een draaiknop aan de zijkant die we op de Apple Watch al langer kennen.

Wel zou je gebruik kunnen maken van reeds verkrijgbare smartwatches die een update naar Android Wear 2.0 krijgen. Maar het ligt aan de fabrikant hoe snel deze de update beschikbaar stelt. Net als bij Android-telefoons stuurt Google de update naar fabrikanten die het vervolgens moeten aanpassen voor hun eigen toestellen. Dat kan wel een paar maanden duren.

LG Watch Sport en Style

De volgende huidige smartwatches krijgen een update naar Android Wear 2.0: ASUS ZenWatch 2 & 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio PRO TREK Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG Watch R, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE, Michael Kors Access, Moto 360 2nd Gen, Moto 360 for Women, Moto 360 Sport, New Balance RunIQ, Nixon Mission, Polar M600 en TAG Heuer Connected. Samsung-toestellen zien we niet in het lijstje staan.

Android Wear 2.0: dit is er nieuw

Android Wear 2.0 heeft een eigen Play Store om apps te downloaden op de smartwatch. Daardoor zijn de horloges zelfstandiger te gebruiken en maakt het niet zoveel uit of je een Android-toestel of een iPhone gebruikt. Ook werkt de software beter samen met iOS.

Voor huidige Apple Watch-gebruikers zijn er ook herkenbare functies. Zo kun je met widgets allerlei informatie op de wijzerplaat tonen. Dergelijke complicaties zijn al langer te vinden in watchOS. Net als op de Apple Watch tonen ze weersinformatie, afspraken of de maanstand. Externe ontwikkelaars kunnen zelf nieuwe widgets maken.

Wijzerplaten en suggesties van Google Assistant
Android Wear-gebruikers kunnen ook kiezen uit duizenden wijzerplaten, waarbij ze zelf de kleuren en achtergronden kunnen aanpassen. Notificaties zijn minder beeldvullend en de opties voor berichten zijn verder uitgebreid. Android Wear 2.0 biedt de mogelijkheid om letters op het scherm te tekenen, net als bij watchOS 3 het geval is. Google Assistant geeft ingeblikte standaardantwoorden die je meteen kunt versturen, net zoals Apple doet. Bij Google zijn ze wel iets contextgevoeliger.

Android Wear 2.0 Watch Face

De smartwatches zijn ook geschikter om als sporthorloge te gebruiken. Ze herkennen activiteiten zoals hardlopen, wielrennen en krachtsport en ze werken zonder gekoppelde telefoon. Google waarschuwt dat voor sommige functies hardware-sensoren nodig zijn die niet op alle Android Wear-horloges beschikbaar zijn.

LG Sport en Style

Google heeft in samenwerking met LG twee nieuwe horloges ontworpen, die goed moeten laten zien wat je met Android Wear 2.0 kunt doen. De LG Watch Sport en Watch Style zijn respectievelijk bedoeld voor sportieve gebruikers en mensen die meer op lifestyle zijn gericht. Beide hebben een rond scherm met digitale kroon aan de zijkant. Ook dit is iets wat Apple Watch-gebruikers al langer kennen.

LG Watch Sport

In de LG Sport vind je een 1,38″ scherm van Gorilla Glass. De sportuitvoering beschikt over 4G en is daarom het meest geschikt om zelfstandig te functioneren. Er zit bovendien GPS en NFC in, zodat je zonder smartphone kunt navigeren en (waar dat kan) mobiel betalen. Het horloge is waterdicht en heeft een accu van 430 mAh. Met zijn dikte van 14,2 millimeter is hij wel wat forser dan de Apple Watch.

LG Watch Style

LG Style is iets compacter en heeft een 1,2″ scherm. Dit model is ook iets platter. Daar staat tegenover dat er minder functie in zitten. Zo ontbreken GPS en 4G, zodat je altijd een smartphone in de buurt moet houden als je informatie wilt opzoeken. Het horloge is waterdicht en is verkrijgbaar in zilver, titanium en (jawel) roségoud, passend bij je roségouden iPhone. De bandjes zijn verwisselbaar.

Dit model is slechts 10,8mm dun en heeft een kleinere accu van 240 mAh.

Zoals al aangegeven komen deze horloges eerst in de VS op de markt voor respectievelijk $349 en $249. Plannen om de horloges in Europa uit te brengen zijn er wel, maar Nederland staat jammer genoeg niet op het lijstje. Je zult dus naar het buitenland moeten reizen om er eentje op de kop te tikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2017, 19:58
Categorie Accessoires
Onderwerp android wear

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.