iPhone X Plus met 3 camera's via LetsGoDigital

Gerucht: ‘10% snellere A12-chip en 4GB werkgeheugen in opvolgers iPhone X’

Er is een Geekbench-score opgedoken van de nieuwe iPhones, waaruit af te leiden is hoe snel de A12-chip in de nieuwe toestellen wordt. Bovendien wijst de test op een werkgeheugen van 4GB, een sprong ten opzichte van het huidige werkgeheugen van 3GB.

‘Geekbench-score met 10% snellere A12-chip en 4GB RAM’

Geekbench is een test waarmee de maximale kracht van een toestel gemeten kan worden. In een overzicht zijn de recente benchmarks te vinden en daartussen zit een niet eerder gespot toestel. Van het modelnummer iPhone 11,2 is een benchmark opgedoken die enkele details over de mogelijke nieuwe A12-chip prijsgeeft. Dit soort resultaten duiken wel vaker op, zelfs nog voordat de toestellen aangekondigd zijn. Volgens de benchmark is de A12-chip zo’n 10% sneller en krijgen de iPhones 2018 4GB werkgeheugen, in plaats van 3GB bij de huidige iPhone X en iPhone 8 Plus.


In de test gaat het om een single-core score van 4673, ten opzichte van ongeveer 4200 bij de iPhone X. Dat is dus een stijging van zo’n 10%. Bij de multi-core score gaat het om een stijging van 5%: 10900 bij deze nieuwe iPhone11,2 ten opzichte van 10300 bij de huidige iPhone X. Dit komt erop neer dat volgens deze test ten minste één van de nieuwe iPhones 10% sneller is. Het gaat dan hoogstwaarschijnlijk om de A12-chip, de opvolger van de A11 die nu in de iPhone X en iPhone 8 te vinden is. Hou er overigens wel rekening mee dat het geteste toestel draait op een nog niet geoptimaliseerde versie van iOS 12. De uiteindelijke score kan nog hoger uitvallen, mocht dit inderdaad van een nieuw toestel afkomstig zijn.

Mogelijke benchmark van iPhone 2018.

Verdere details van de benchmark wijzen op extra werkgeheugen. Volgens de test heeft het toestel 3748MB werkgeheugen, tegenover 2815MB in de iPhone X. We weten in ieder geval dat Apple in de iPhone X en iPhone 8 Plus 3GB werkgeheugen gestopt heeft, terwijl de iPhone 8 nog maar 2GB heeft. De extra werkgeheugen is vooral toegevoegd voor de dubbele camera in deze toestellen, maar het is nog een verrassing waarom Apple de hoeveelheid RAM weer verhoogt naar 4GB. Er gaan wel geruchten over een drievoudige camera, maar dat zou pas in 2019 aan de beurt zijn. Apple kan de extra werkgeheugen wel gebruiken voor andere zaken, zoals augmented reality.

Apple komt dit jaar met drie nieuwe iPhones: een opvolger van de iPhone X, een iPhone X Plus en een 2018 LCD-iPhone met hetzelfde design als de huidige iPhone X. Gezien de hoeveelheid werkgeheugen heeft deze benchmark waarschijnlijk betrekking op één van de twee OLED-modellen.

Openingsfoto via Let’s Go Digital

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2018, 21:14
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, benchmark
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.