M2 MacBook Air vs MacBook Pro 2022 vergelijking.

Eerste MacBook Air 2022 benchmarks: bijna dezelfde scores als de Pro

De eerste benchmarks voor de M2 MacBook Air 2022 zijn verschenen en blijken overeen te komen met die van het instapmodel 13-inch MacBook Pro M2. Toch kan er in de praktijk wel wat verschil merkbaar zijn.

De Geekbench 5-resultaten maken duidelijk dat de M2-chip in beide modellen ongeveer dezelfde scores op levert. De MacBook Air haalde een single-core score van 1.899 en een multi-core score van 8.965. Ter vergelijking: de MacBook Pro zit qua scores ook rond de 1.900 en 9.000. Dit zijn de scores op papier voor het model met 16GB centraal geheugen. In de praktijk zou de MacBook Pro toch iets beter kunnen presteren bij zware taken, omdat er een fan in zit voor extra koeling.


Er is wel een verschil te zien met de vorige MacBook Air 2020, die een single core-score haalde van 1.700 en een multi-core score van 7.400. Dit vertaalt zich in een 20% betere performance voor multi-core taken, vergeleken met het M1-model. Ook blijkt uit deze cijfers nogmaals dat de MacBook Air met M2-chip het basismodel Mac Pro verslaat, terwijl die duizenden euro’s meer kost. Een eerlijke vergelijking is dit niet, maar het laat wel zien dat de Apple Silicon-chips een indrukwekkende performance kunnen leveren, ook bij Macs die betaalbaar zijn.

Bij de M1-modellen waren de scores voor de Air en Pro ook vrijwel hetzelfde. Wil je betere performance dan zou je voor de MacBook Pro met M1 Pro/Max kunnen kiezen.

MacBook Air M2
De Geekbench-scores werd ontdekt door Mr. Macintosh op Twitter. Zodra de eerste exemplaren in handen zijn van testers kunnen we meer benchmarks verwachten, zodat een duidelijker beeld ontstaat.

Grootste vraagteken op dit moment is of het instapmodel MacBook Air M2 met 256GB SSD is voorzien van een enkele NAND-chip. Dit zou de prestaties namelijk negatief kunnen beïnvloeden, bleek vorige maand al bij de MacBook Pro. Voorheen gebruikte Apple twee afzonderlijke 128GB SSD’s, die parallel lees- en schrijfwerk konden doen. Door virtuele memory swapping kan een trage SSD de performance van je hele systeem verminderen. Wil je een vergelijking tussen M2 MacBook Air en M1 MacBook Air, dan hebben we die ook voor je gemaakt! Ook hebben we een vergelijking van de M2 MacBooks.

Bekijk ook

M2 MacBook Air vs M1 MacBook Air: welke past het beste bij jou?

Apple heeft twee modellen van de MacBook Air: de nieuwste M2 MacBook Air uit 2022 en de M1 MacBook Air uit 2020. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee? Welke past het beste bij jou? In deze vergelijking kijken we naar de M2 MacBook Air vs de M1 MacBook Air.
Bekijk ook

De M2 MacBooks vergeleken: verschillen tussen de MacBook Air en MacBook Pro van 2022

Op zoek naar een MacBook met M2-chip? Dan kan je momenteel kiezen uit twee modellen. In deze vergelijking zetten we de verschillen tussen de M2 MacBook Air en M2 MacBook Pro uit 2022 voor je op een rij. Welke past het beste bij jou?

De MacBook Air 2022 is afgelopen vrijdag in pre-order gegaan en is vanaf €1.519,- verkrijgbaar bij Apple en diverse winkels. Of dit instapmodel de moeite waard is zal binnenkort blijken als er reviews online komen. Ook wij werken uiteraard aan een uitgebreide review van dit model.

Bekijk ook

MacBook Air M2 nu officieel te koop - en dit zijn de prijzen

Het is zover: de verkoop van de nieuwe MacBook Air 2022 is nu officieel begonnen! Dit model is voorzien van M2-chip, heeft een nieuw design en is verkrijgbaar in de nieuwe kleuren middernacht en sterrenlicht. Welke modellen zijn er om uit te kiezen en wat zijn de prijzen? Dat vertellen we hier!

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.