Apple Watch kopen

Meerdere Apple Watch-modellen uitverkocht in afwachting van Apple Watch Series 3

De Apple Watch raakt uitverkocht bij de online Apple Store. Meerdere modellen zijn niet meer of beperkt beschikbaar, in afwachting van de Apple Watch Series 3. Wat betekent dit voor het nieuwe assortiment?

Apple Watch kopen
Er is nog nooit zoveel uitgelekt vlak voor een iPhone X-event als dit jaar. Ook over de Apple Watch Series 3 weten we al vrij veel, bijvoorbeeld hoe het model met 4G eruit gaat zien. Mocht je nog twijfelen aan de komst van de Apple Watch Series 3, dan is er nu opnieuw bewijs dat er wat staat te gebeuren op het gebied van de Apple Watch. Meerdere modellen raken inmiddels uitverkocht en de voorraad loopt terug, zowel in Nederland als in België.

Apple Watch uitverkocht voor komst Series 3

Mocht je nu nog van plan zijn een Apple Watch te kopen (wat wij ten zeerste afraden met het nieuwe model in het vooruitzicht), dan is je keuze beperkter dan voorheen. Via de online Apple Store is te zien dat een aantal modellen niet meer of beperkt beschikbaar is. Wat betreft de aluminium uitvoering van de Apple Watch, is de roségouden variant die beperkt beschikbaar is. Het 38 millimeter-model in roségoud is online niet meer te bestellen (zowel Series 1 als Series 2), terwijl de voorraad in de fysieke winkels ook beperkter is.

Apple Watch Nike+ in de Apple Store uitverkocht.

De roestvrij stalen versie van de Apple Watch Series 2 heeft ook last van een tekort, al geldt dat voor slechts enkele modellen. Het roestvrij stalen model met wit bandje is lastiger te verkrijgen, net als de zwarte variant met Milanees bandje in 38 millimeter. Mogelijk zegt dit laatste model wat over nieuwe bandjes. Er zijn nog nagenoeg geen geruchten geweest over nieuwe bandjes voor de Apple Watch of bandjes die uit het assortiment gaan. Het Milanees bandje is één van de duurdere in het assortiment en is al beschikbaar sinds 2015.

In Nederland is tot slot het Apple Watch Nike+-model minder goed leverbaar. Als je op zoek bent naar een 38 millimeter-versie van de Apple Watch Nike+, dan kom je bij Apple niet verder dan de melding Momenteel niet verkrijgbaar. De versie in 42 millimeter is nog wel te koop. Dit geldt zowel voor de zwarte variant van de Apple Watch Nike+ als de witte versie.

Ook in België slechte voorraad
In België is er een soortgelijke situatie, terwijl daar ook de Apple Watch Hermès uitverkocht is. In Nederland worden de Hermès-modellen niet verkocht, maar in België kan je daarvoor nog terecht bij de Apple Store Brussel en de online Apple Store. Helaas is dat op dit moment dus niet meer mogelijk, gezien daar alle modellen (met uitzondering van één model) totaal uitverkocht zijn.

Apple Watch Hermès in de online Apple Store uitverkocht.

Het is nog even afwachten wat al deze tekorten precies betekenen. Apple is momenteel zeer waarschijnlijk de voorraad aan het opmaken om plaats te maken voor de Apple Watch Series 3. Wat vooral opvalt uit de huidige voorraad is dat vooral het 38 millimeter-model slechter verkrijgbaar is. Goed om te weten is dat er geen geruchten zijn dat Apple stopt met het 38 millimeter-model, waardoor er gelukkig nog geen nood aan de man is.

Een aantal weken geleden bleek al dat meerdere iPhone- en iPad-hoesjes en Apple Watch-bandjes uitverkocht raken. Apple zal dan ook hoogstwaarschijnlijk een compleet nieuw assortiment beschikbaar stellen zodra de Apple Watch Series 3 aangekondigd is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2017, 15:24
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, apple watch series 3
Device Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.