iPhone- en iPad-case en Apple Watch-bandje in zomerkleuren.

Apple ruimt op: iPhone- en iPad-hoesjes en Apple Watch-bandjes raken uitverkocht

Apple heeft een breed assortiment van iPhone- en iPad-hoesjes en Apple Watch-bandjes, maar nu blijkt dat veel kleuren niet meer beschikbaar zijn. Komen er nieuwe kleuren aan?

De Japanse website Macotakara ontdekte dat veel kleuren van Apple’s eigen iPhone- en iPad-hoesjes uitverkocht zijn. Ook allerlei Apple Watch-bandjes in allerlei kleuren raken uitverkocht. Wij doken in de Nederlandse Apple Store en ontdekten dat ook daar verschillende kleuren uitverkocht zijn.

iPhone- en iPad-case en Apple Watch-bandje in zomerkleuren.

iPhone- en iPad-hoesjes uitverkocht

Apple vernieuwt met enige regelmaat het assortiment van iPhone- en iPad-hoesjes. Afgelopen juni kwamen er bijvoorbeeld nog allemaal nieuwe kleuren bij, zowel voor de iPhone al voor de iPad. Zo heeft Apple nieuwe zomerkleuren van de siliconenhoes en de leren hoes voor zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus toegevoegd. Uit een analyse blijkt dat allerlei kleuren nu uitverkocht zijn. Vooral de kleur grijs is uit het assortiment verdwenen. De siliconenhoes voor de iPhone 7 is zowel in kiezelgrijs als in steengrijs niet meer bij Apple verkrijgbaar. Ook de kleur cacao is niet meer bij Apple te koop, zowel online als in de winkel. Het leren hoesje is in het bessenrood uitverkocht.

Wat betreft de iPad is er vooral slecht nieuws voor de 9,7-inch iPad Pro, het model dat Apple zelf inmiddels ook niet meer verkoopt en vervangen is door de 10,5-inch versie. Apple verkocht echter nog wel de Smart Cover voor de 9,7-inch iPad Pro, maar inmiddels zijn veel kleuren hiervan uitverkocht. Mintgroen, wit en oceaanblauw zijn uitverkocht, terwijl je de andere kleuren rozenkwarts, geel en zwart alleen nog maar online kunt bestellen.

Ook Apple Watch-bandjes raken uitverkocht

Ook als je nog op zoek was naar nieuwe bandjes voor je Apple Watch, is er minder goed nieuws. Het 42 millimeter sportbandje is inmiddels uitverkocht in stuifmeelgeel, cameliarood, azuurblauw, geel, betongrijs, oceaanblauw en cacao. Veel van deze kleuren behoorden ook tot de nieuwste zomercollectie, waarvan van tevoren ook al bekend was dat ze voor korte tijd verkrijgbaar zullen zijn. De 38 millimeter-versie is in nog bijna alle kleuren verkrijgbaar, met uitzondering van de betongrijze variant. Behalve de sportbandjes, geldt de beperkte beschikbaarheid ook voor bijvoorbeeld het Nike sportbandje en enkele nylon en leren bandjes in verschillende kleuren.

Dat allerlei hoesjes en Apple Watch-bandjes plots niet meer beschikbaar zijn, kan meerdere dingen betekenen. Van veel van de Apple Watch-bandjes was al bekend dat deze tijdens een beperkte periode beschikbaar zijn, waardoor het geen verrassing is dat de bandjes uitverkocht zijn. Wat betreft de iPad Pro van 9,7-inch is het geen gekke keuze dat het assortiment kleiner geworden is. Deze iPad Pro wordt niet meer door Apple verkocht, waardoor de hoeveelheid beschikbare hoesjes ook langzaamaan afgebouwd wordt.

Mogelijke nieuwe kleuren op komst
De verschillende kleuren iPhone-hoesjes kan meerdere dingen betekenen. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om de minder populaire kleuren die nu uitverkocht zijn. Het assortiment is de laatste tijd wel heel uitgebreid geworden, met bijvoorbeeld dertien kleuren voor het siliconen iPhone 7-hoesje. Mogelijk is Apple dus gestart met een grote schoonmaak, zodat de collectie een stuk overzichtelijker wordt.

Het zou ook te maken kunnen hebben met de komst van de nieuwe iPhones. September staat bijna voor de deur en Apple zal hier vermoedelijk zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s en iPhone 7s Plus aankondigen. Tegelijkertijd met nieuwe hardware komt Apple dan ook vaak met nieuwe hoesjes in allerlei kleuren. Dat zal dit jaar waarschijnlijk ook niet anders zijn, waardoor het kleiner wordende assortiment een mooie aanwijzing kan zijn naar iets nieuws.

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een specifiek iPhone- of iPad-hoesje of een Apple Watch-bandje, dan kun je er maar beter snel bij zijn. Op de website van Apple vind je welke kleuren er nog wel beschikbaar zijn en welke inmiddels niet meer in het schap liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2017, 17:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, case, cover

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.