‘iOS 11 hint naar nieuwe iPod touch met Face ID’

Apple heeft de iPod touch nog steeds in het assortiment en mogelijk is er een nieuw model in de planning. In de iOS 11 GM zijn aanwijzingen gevonden naar een zevende generatie iPod touch, mogelijk met Face ID.

iPod touch A8 processor

Dankzij het uitlekken van de GM-versie van iOS 11 afgelopen weekend weten we al heel veel over de iPhone X en functies als FaceID en de Animoji’s. Nu is er opnieuw een aanwijzing naar iets nieuws gevonden. Volgens geruchtenlekker Benjamin Geskin zijn er aanwijzingen gevonden naar een nieuwe zevende generatie iPod touch.

‘Zevende generatie iPod touch met Face ID’

De aandacht is de laatste weken vooral gefocust op de iPhone X en de iPhone 8, maar we moeten niet vergeten dat Apple nog veel meer producten in het assortiment heeft. De Apple Watch Series 3 en de Apple TV 5 worden tijdens het event ook nog verwacht en wellicht tovert Apple nog een verrassing uit de hoge hoed. In de GM zijn volgens de geruchtenlekker aanwijzingen gevonden naar een nieuw iPod-model genaamd iPod8,1. Apple hanteert voor al haar producten codenamen, zoals iPhone9,3 voor de iPhone 7. De meest recente zesde generatie iPod touch heeft de codenaam iPod7,1, waardoor iPod8,1 zomaar een directe opvolger kan zijn.

In diezelfde GM zijn ook aanwijzingen gevonden die wijzen op ondersteuning voor Face ID voor de iPod touch. In deze GM-versie is de zin “Unlock you iPod with your Face” gevonden. Geskin voegt hier echter aan toe dat dit mogelijk toegevoegd is voor in de toekomst, waardoor een nieuwe iPod touch met Face ID niet per se aanstaande is. Toch is het niet geheel ondenkbaar dat Apple nog een nieuwe iPod touch in het verschiet heeft.

Bekijk ook

iCulture peilt: zit er nog toekomst in de iPod touch?

Apple heeft een einde gemaakt aan de iPod nano en iPod shuffle, maar de iPod touch blijft voorlopig verkrijgbaar. Maar zit hier nog wel toekomst in of had Apple deze ook meteen uit het assortiment moeten halen?

De huidige iPod touch stamt uit 2015 en is dus alweer twee jaar oud. Deze is nog voorzien van een A8-chip, dezelfde chip als in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit 2014. Bovendien is het schermformaat van de iPod touch nooit meegegroeid met die van de iPhone. De iPod touch is blijven steken op een 4-inch scherm, hetzelfde formaat als in de iPhone SE en iPhone 5-serie. Bovendien is de iPod touch nooit voorzien van Touch ID en zit er bijvoorbeeld geen 3D Touch en Taptic Engine in, een functie die in sommige games nog wel eens gebruikt wordt. De iPod touch wordt veel gebruikt door kinderen, bijvoorbeeld voor het spelen van spelletjes en luisteren van muziek.

Afgelopen zomer haalde Apple de iPod shuffle en iPod nano uit het assortiment, waardoor de iPod touch nog de enige iPod is die door Apple verkocht wordt. Bovendien werd de iPod touch tegelijkertijd goedkoper en kreeg je meer opslagruimte. Het lijkt dan ook niet logisch dat Apple nu alweer met een nieuwe generatie iPod touch op de proppen komt, terwijl het huidige model nog geen twee maanden geleden meer opslagruimte kreeg. Er zijn in ieder geval nog genoeg ideeën om een oude iPod touch te hergebruiken.

Bekijk ook

10 ideeën om je oude iPod touch een nieuw leven te geven

Je kunt een oude iPod touch hergebruiken op allerlei manieren: als mp3-speler, afstandsbediening, babyfoon en nog veel meer. Wij zorgen ervoor dat je iPod touch niet meer werkeloos in een la blijft liggen.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.