Apple Watch Series 1.

Apple Watch Series 1 op steeds meer plekken uitverkocht

Is het straks over en uit voor dit model?

De Apple Watch Series 4 komt eraan en daarom is Apple ruimte aan het maken in het assortiment. De Apple Watch Series 1 is namelijk op steeds meer plekken uitverkocht. Verdwijnt dit model uit de collectie?

Apple verkoopt momenteel de Apple Watch Series 1 en de Apple Watch Series 3 in verschillende configuraties. De Series 1 werd in 2016 uitgebracht, tegelijk met de Series 2 maar beschikt niet over een GPS-chip, waardoor dit Apple Watch-model minder geschikt is om mee te sporten. Het lijkt erop dat de Series 1 binnenkort uit het assortiment gaat om plaats te maken voor de nieuwe Apple Watch Series 4, zo blijkt uit een inventarisatie.

‘Apple Watch Series 1 bijna uit assortiment’

Kijkend naar Apple’s eigen voorraad, blijken drie van de vier modellen van de Series 1 nog beschikbaar. Alleen de 38mm in spacegrijs is niet meer online te bestellen. De andere combinaties zijn dus nog wel verkrijgbaar. Bij de Belgische online Apple Store geldt hetzelfde. In andere winkels is het echter een ander verhaal, want daar is de Series 1 nog maar zeer beperkt verkrijgbaar.

Apple Watch Series 1 uitverkocht.

Bij MediaMarkt, CoolBlue, Bol.com en Amac is de Series 1 niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. Alleen Amac heeft nog een zilverkleurige 42mm-versie te koop staan, maar alle andere modellen zijn van de site verdwenen. Het lijkt er dus sterk op dat Apple gestopt is met het leveren van de Apple Watch Series 1 aan winkelketens.

Dat betekent dat de line-up er vanaf later deze week behoorlijk anders uit gaat zien. De Apple Watch Series 3 zal dan zeer waarschijnlijk het budgetmodel worden en krijgt dan mogelijk een prijsverlaging van ongeveer €100. Alle beschikbare modellen zullen vanaf dat moment standaard voorzien zijn van een GPS-chip.

Wij voorspelden in onze video eerder al dat de Series 1 waarschijnlijk uit het assortiment verdwijnt. Eerder bleken ook al dat de Apple Watch zomerbandjes uitgekocht raakten.

De Apple Watch Series 3 is op dit moment nog wel goed verkrijgbaar, maar we verwachten dat Apple de hoeveelheid modellen wel zal beperken. Momenteel biedt Apple nog de keuze uit zes verschillende bandjes (waarvan twee met Nike-uitvoering), maar dat zal later deze maand een stuk minder zijn. Over een paar dagen zullen we het weten, want op 12 september onthult Apple de verdere plannen tijdens het Apple iPhone-event 2018. De Apple Watch Series 4 krijgt naar verwachting een groter scherm, waardoor er meer complicaties op de wijzerplaat passen.

Heb je momenteel een Apple Watch Series 1, dan is er geen reden om deze op korte termijn te vervangen, want dit model kan gewoon nog bijgewerkt worden naar watchOS 5, al mis je daar wel de mogelijkheid om te internetten op je Apple Watch. Alle andere nieuwe functies komen wel naar dit model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2018, 10:09
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch Series 1
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.