Instagram emoji

Instagram laat je sneller met emoji reageren op berichten

Op Instagram kun je nu reageren met een emoji, zodat je kunt laten weten dat een foto 'hot' is zonder iets op het toetsenbord in te tikken.

Instagram: emoji-reacties

Instagram zet je meest gebruikte emoji nu als shortcuts boven het toetsenbord, zodra je wilt reageren op een post. Dit lijstje is per persoon verschillend. Sinds mei wordt het al in de iOS-app getest, maar sinds de afgelopen dagen is het voor iedereen beschikbaar gekomen. De emoji-balk is niet te zien op andere plekken waar je het toetsenbord gebruikt, maar alleen als je een reactie wilt plaatsen. Veel mensen gebruikten daarvoor al een emoji. Zij hoeven nu minder lang te zoeken, al is het gevaar wel dat je nu steeds vaker dezelfde smileys ziet.


De balk met emoji-snelkoppelingen is zowel op Android als op iOS te vinden. Instagram houdt zich al vanaf het prille begin met emoji bezig. Engineers van Instagram schreven in 2015 een stuk waarin ze uitlegden dat bijna 50 procent van alle bijschriften en reacties destijds een emoji bevatten. Vooral in Finland (63%) en Frankrijk (50%) bleek het publiek gek op emoji, meer nog dan in Japan (39%).

Wat toen ook al bleek, is dat internettaal zoals xoxo, rofl en bae steeds meer werd vervangen door emoji. Op de iPhone zitten emoji al sinds 2011 standaard in het toetsenbord en dat heeft volgens Instagram behoorlijk meegeholpen aan de populariteit. Wat ook meehelpt is dat er steeds meer keuze komt om jezelf met een passende emoji te uiten. Elk jaar komen er weer nieuwe emoji bij. Zo kijken we nu alweer uit naar de emoji van 2019 met onder andere gemengde gezinnen en handicaps. Voor 2020 zijn er kanshebbers zoals 2020 een mammoet, toverstok en militaire helm.

Wil je meer met Instagram doen? Kijk dan eens naar onze collectie met Instagram-tips!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2018, 10:24
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, instagram

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.