Apple Watch ECG meting

Apple wil Apple Watch ECG-functie ook naar Europa brengen

Apple probeert de ECG-functie op de Apple Watch ook naar Europa te krijgen. Dat heeft Apple verteld in een briefing voor de Duitse media.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 maart 2019: De Apple Watch ECG is beschikbaar gekomen in watchOS 5.2. Je kan nu eenvoudig een Apple Watch hartfilmpje maken als je het nieuwste model hebt. Je kan ook meldingen voor onregelmatige hartritmes inschakelen, zodat je een waarschuwing krijgt bij een onregelmatige hartslag.

‘Actief mee bezig’
Tijdens een mediasessie in Duitsland vertelde Apple dat er actief gewerkt wordt aan de goedkeuring in Europa. Daarbij zou het bedrijf de snelste route willen kiezen, door toestemming te vragen om de software in de Europese Unie te mogen verspreiden. Dat zou gemakkelijker zijn dan toestemming vragen in elk land apart. Er werd tijdens de sessie in Duitsland niet bekend op welke termijn dit staat gepland.


ECG-functie in watchOS 5.1
In de VS zou de ECG-app in watchOS 5.1 moeten zitten. Apple heeft al een De Novo-classificatie van toezichthouder FDA gekregen. De nieuwe sensor in de Apple Watch is ook al toegelaten door de FDA, maar heeft nog geen volledige goedkeuring.

De ECG-app meet de prestaties van het hart om te ontdekken of er tekenen zijn van boezemfibrilleren, een vorm van onregelmatige hartslag. Daarbij moet je een vinger op de Digital Crown leggen, terwijl de andere elektrode is verwerkt in de hartslagsensor aan de achterkant van de Apple Watch. Dit is vergelijkbaar met het meten van een ECG met een enkele elektrode.

Apple Watch ECG meting

In een ziekenhuis kunnen tot wel 12 elektroden worden gebruikt, maar volgens Apple is de meting nauwkeurig genoeg. Het is in ieder geval voldoende om eventuele hartziekten te detecteren, al zal er voor een betrouwbare diagnose nog een uitgebreidere meting moeten plaatsvinden. Op de Apple Watch duurt een meting ongeveer 30 seconden. De S4-chip interpreteert vervolgens de data door je hartritme te analyseren. Met de metingen kun je meteen naar je huisarts stappen, mocht er iets vreemds optreden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 maart: Artikel aangepast vanwege de beschikbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 16:17
Bron Bron Macerkopf
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, hartslag, hartslagmeter
Device Apple Watch Series 4
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.