Gerucht: ‘Apple komt met 16-inch MacBook Pro en 31,6-inch 6K Apple Display’

Apple werkt aan meerdere nieuwe Mac-producten. Volgens bronnen werkt Apple aan een gloednieuwe MacBook Pro met een groter scherm. Apple's aankomende externe scherm wordt maar liefst 31,6-inch groot.

Het nieuwe verslag van de analist Ming-Chi Kuo brengt veel nieuwe details over Apple’s aankomende producten van 2019. Hij wist al het nodige te voorspellen over de iPhone 2019 batterij, maar hij bespreekt ook aankomende Mac-producten. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe MacBook Pro met een groter scherm dan voorheen. Apple komt dit jaar ook nog met de Mac Pro 2019 en daar hoort een nieuw extern scherm bij waar nu ook meer details over bekend zijn.

‘Nieuwe MacBook Pro 2019 krijgt 16-inch scherm’

Ming-Chi Kuo denkt dat Apple momenteel werkt aan een compleet nieuw model van de grootste MacBook Pro. Het nieuwe model krijgt een scherm tussen de 16- en 16,5-inch. Momenteel heeft de grootste MacBook een 15,4-inch scherm, dus dat zou betekenen een sprong van ongeveer één inch. Het is niet duidelijk of het 16-inch model de 15-inch versie vervangt. Ming-Chi Kuo spreekt over een geheel nieuw design, wat er mogelijk op duidt dat het apparaat zelf niet veel groter wordt.

Andere specificaties van het nieuwe model zijn nog niet bekend, maar verwacht in ieder geval betere specificaties. Sinds 2012 verkoopt Apple alleen nog maar MacBook Pro’s van 13- en 15-inch. In de jaren daarvoor was er ook een 17-inch model, waardoor de nieuwe 16-inch versie daar dus precies tussenin past.

MacBook Pro 2018

Nieuwe 13-inch ook met 32GB
Verder voorspelt Ming-Chi Kuo dat de 13-inch MacBook Pro ook de mogelijkheid krijgt voor 32GB RAM. Sinds de vernieuwing van de MacBook Pro in 2016 was lange tijd 16GB het maximaal aantal werkgeheugen. Sinds vorig jaar is het 15-inch model ook met 32GB verkrijgbaar en dit jaar komt de 13-inch versie daarbij. Meer werkgeheugen komt vooral van pas voor professionele fotografen en ontwerpers die zware programma’s gebruiken, maar niet per se de grootste MacBook willen hebben.

Apple’s 6K-display met 31,6-inch

Voor onder andere de nieuwe Mac Pro ontwikkelt Apple ook weer een eigen scherm. In juni 2016 liet Apple weten officieel te stoppen met de Thunderbolt-schermen, omdat er goede alternatieven van externe partijen zijn. Apple heeft zich nu toch weer bedacht, want ze werken al een tijdje aan een nieuwe extern scherm. Volgens Ming-Chi Kuo gaat het om een zogenaamd 6k3k-scherm met een formaat van 31,6-inch.

Volgens de analist heeft het scherm een ‘geweldige beeldkwaliteit dankzij een Mini LED-achtig backlight design’. Het scherm verschijnt in 2019 en komt mogelijk tegelijkertijd uit met de Mac Pro 2019, maar is vermoedelijk ook aan te sluiten op andere Macs. Vorig jaar verscheen al een mogelijke afbeelding van het Apple 2019 display in het boekje van de Mac mini.

Bekijk ook

'Nieuw Apple Display te zien in Mac mini-boekje'

Apple werkt aan een opvolger van het Thunderbolt Display. In het boekje dat bij de Mac mini wordt geleverd, is een nieuw scherm te zien. Apple lijkt daarmee de eerste afbeelding van het nieuwe Apple-beeldscherm te hebben gelekt.

De nieuwe Mac Pro 2019 wordt Apple’s eerste grote update voor de Mac Pro sinds 2013. Apple liet eerder al weten dat er door een speciaal team aan de nieuwe Mac Pro gewerkt wordt en in 2019 zou verschijnen. Wanneer precies is nog onduidelijk, maar we verwachten de update ergens in de loop van het jaar.

Bekijk ook

Deze Apple-producten heeft Apple in 2019 uitgebracht

Welke Apple-producten verschenen er in 2019? Het was een enorm druk jaar voor Apple en in dit artikel hebben we alle Apple-producten van het jaar voor je op een rijtje gezet.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.