MacBook Pro 2018 met scherm.

Gerucht: ‘Apple komt met 16-inch MacBook Pro en 31,6-inch 6K Apple Display’

Apple werkt aan meerdere nieuwe Mac-producten. Volgens bronnen werkt Apple aan een gloednieuwe MacBook Pro met een groter scherm. Apple's aankomende externe scherm wordt maar liefst 31,6-inch groot.

Het nieuwe verslag van de analist Ming-Chi Kuo brengt veel nieuwe details over Apple’s aankomende producten van 2019. Hij wist al het nodige te voorspellen over de iPhone 2019 batterij, maar hij bespreekt ook aankomende Mac-producten. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe MacBook Pro met een groter scherm dan voorheen. Apple komt dit jaar ook nog met de Mac Pro 2019 en daar hoort een nieuw extern scherm bij waar nu ook meer details over bekend zijn.

‘Nieuwe MacBook Pro 2019 krijgt 16-inch scherm’

Ming-Chi Kuo denkt dat Apple momenteel werkt aan een compleet nieuw model van de grootste MacBook Pro. Het nieuwe model krijgt een scherm tussen de 16- en 16,5-inch. Momenteel heeft de grootste MacBook een 15,4-inch scherm, dus dat zou betekenen een sprong van ongeveer één inch. Het is niet duidelijk of het 16-inch model de 15-inch versie vervangt. Ming-Chi Kuo spreekt over een geheel nieuw design, wat er mogelijk op duidt dat het apparaat zelf niet veel groter wordt.

Andere specificaties van het nieuwe model zijn nog niet bekend, maar verwacht in ieder geval betere specificaties. Sinds 2012 verkoopt Apple alleen nog maar MacBook Pro’s van 13- en 15-inch. In de jaren daarvoor was er ook een 17-inch model, waardoor de nieuwe 16-inch versie daar dus precies tussenin past.

MacBook Pro 2018

Nieuwe 13-inch ook met 32GB
Verder voorspelt Ming-Chi Kuo dat de 13-inch MacBook Pro ook de mogelijkheid krijgt voor 32GB RAM. Sinds de vernieuwing van de MacBook Pro in 2016 was lange tijd 16GB het maximaal aantal werkgeheugen. Sinds vorig jaar is het 15-inch model ook met 32GB verkrijgbaar en dit jaar komt de 13-inch versie daarbij. Meer werkgeheugen komt vooral van pas voor professionele fotografen en ontwerpers die zware programma’s gebruiken, maar niet per se de grootste MacBook willen hebben.

Apple’s 6K-display met 31,6-inch

Voor onder andere de nieuwe Mac Pro ontwikkelt Apple ook weer een eigen scherm. In juni 2016 liet Apple weten officieel te stoppen met de Thunderbolt-schermen, omdat er goede alternatieven van externe partijen zijn. Apple heeft zich nu toch weer bedacht, want ze werken al een tijdje aan een nieuwe extern scherm. Volgens Ming-Chi Kuo gaat het om een zogenaamd 6k3k-scherm met een formaat van 31,6-inch.

Volgens de analist heeft het scherm een ‘geweldige beeldkwaliteit dankzij een Mini LED-achtig backlight design’. Het scherm verschijnt in 2019 en komt mogelijk tegelijkertijd uit met de Mac Pro 2019, maar is vermoedelijk ook aan te sluiten op andere Macs. Vorig jaar verscheen al een mogelijke afbeelding van het Apple 2019 display in het boekje van de Mac mini.

De nieuwe Mac Pro 2019 wordt Apple’s eerste grote update voor de Mac Pro sinds 2013. Apple liet eerder al weten dat er door een speciaal team aan de nieuwe Mac Pro gewerkt wordt en in 2019 zou verschijnen. Wanneer precies is nog onduidelijk, maar we verwachten de update ergens in de loop van het jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.