Verschillende wijzerplaten op een Apple Watch.

‘Ontwikkelaars tonen steeds minder interesse in apps voor Apple Watch’

Het lijkt niet de goede kant op te gaan met de apps voor de Apple Watch. Ontwikkelaars zouden steeds mindere interesse krijgen om apps te maken voor de Apple Watch, omdat deze nog teveel afhankelijk is van de iPhone.

Verschillende wijzerplaten op een Apple Watch.
Het gaat niet al te best met de Apple Watch op het gebied van apps. Volgens Realm, een bedrijf dat zich focust op de database van mobiele apps, verliezen steeds meer ontwikkelaars interesse om apps te maken voor de Apple Watch, zo meldt Business Insider. Apps voor de Apple TV doen het vooralsnog een stuk beter.

‘Geen interesse tot onafhankelijkheid iPhone’

Volgens het onderzoeksbedrijf wordt er voor elke duizend iOS-apps slechts één Apple Watch-app gemaakt. Dit komt voornamelijk doordat Apple Watch-apps als een soort verlenging van de iPhone-app gebruikt worden en dit is niet iets waar ontwikkelaars heel warm voor lopen. De interesse zou dan ook pas weer toenemen als de apps helemaal zelfstandig kunnen draaien zonder dat er een iPhone-app aan gekoppeld is. Tijdens de WWDC kondigt Apple waarschijnlijk een nieuwe versie aan die volgens het bedrijf enkele problemen op gaat lossen.

Hoewel apps in watchOS 2 wel volledig op de Apple Watch werken, moet er wel altijd eerste een iPhone-app gedownload kunnen worden. Ontwikkelaars kunnen alleen een Apple Watch-app uitbrengen als daar een iPhone-versie aan vast zit. Dit zou volgens berichten verholpen worden in de volgende versie van watchOS. Ontwikkelaars lieten eerder al hun ongenoegen uiten over de Apple Watch-apps.

Voor apps voor de vierde generatie Apple TV zijn de berichten iets positiever, al ziet het bedrijf eenzelfde opleving als toen de Apple Watch net verscheen. Voor elke duizend iOS-apps, worden er tien nieuwe tvOS-apps gemaakt. Omdat de App Store op een Apple TV helemaal nieuw is, zijn ontwikkelaars nog enthousiast over het ontwikkelen van deze apps. Toen de Apple TV twee maanden op de markt was, bleek dat het merendeel van de apps games zijn. Ook entertainment-apps zijn volop aanwezig op de vierde generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2016, 16:39
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.