Beste Apple TV games

Nieuwe Apple TV heeft nu ruim 2.600 apps, voornamelijk games

De vierde generatie Apple TV is nu ruim een maand op de markt en bevat ruim 2600 apps. Het merendeel van deze apps valt in de categorie games en entertainment. Gemiddeld liggen de prijzen van Apple TV-apps laag.

Beste Apple TV games
Er komen steeds meer apps beschikbaar op de Apple TV. Gisteren onthulde Eddy Cue al dat er meer dan 2.000 apps beschikbaar zijn en vandaag komen er exactere cijfers naar buiten. Volgens cijfers van Appfigures zijn er inmiddels 2.624 apps beschikbaar voor de Apple TV. Het gaat daarbij om het aantal apps in de Amerikaanse Apple Store. De meeste apps zijn te vinden in de games- en entertainment-categorie.

Meeste Apple TV-apps zijn games

De meeste apps op de nieuwe Apple TV vallen in de categorie games (38%), terwijl de categorie entertainment op een tweede plek staat (16%). Ver daarachter volgen andere categorieën zoals educatie, lifestyle, muziek en gezondheid en fitness. Appfigures verwacht dat er over een maand ongeveer 5.000 apps beschikbaar zijn, terwijl dit begin 2016 op 10.000 moet komen.

Aantal apps beschikbaar op de Apple TV.

En wat betaal je nou voor de gemiddelde Apple TV-app? Het merendeel van de Apple TV-apps blijkt gratis te zijn, want ongeveer 39% van de apps is betaald. Het prijskaartje ligt in de meeste gevallen tussen de €0,99 en €2,99. Dit betekent dat het grotere formaat van de app niet gezorgd heeft voor een groter prijskaartje, ten opzichte van iPhone-apps.

Prijsverdeling van apps op de Apple TV.

Het navigeren door de App Store op de Apple TV gaat in Nederland nog niet geheel vlekkeloos. Ruim een maand na de release van de nieuwe Apple TV is het nog steeds niet mogelijk om te zoeken in categorieën. Wel vind je in de App Store op de Apple TV hitlijsten met daarin de beste gratis, betaalde en meest opgebrachte apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2015, 16:59
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen app store, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.