iPhone 7 render

‘Instapmodel iPhone 7 krijgt 32GB opslag’

Volgens een analist wil Apple bij de iPhone 7 starten bij minimaal 32GB opslag. Voorheen was 16GB opslag standaard bij het instapmodel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn voor het eerst aanwijzingen dat Apple gaat stoppen met instapmodellen van de iPhone met 16GB opslag. Volgens analist Kevin Wang wijst informatie uit de toeleveringsketen erop dat Apple gaat kiezen voor minimaal 32GB bij de iPhone 7.

iPhone-7-Photo-Boitier-Catcher

Minimaal 32GB opslag

Wang, die een topfunctie heeft bij marktonderzoeksbureau IHS Technology in China, beweerde dit op de sociale netwerksite Weibo. De iPhone 7 zou minstens 32GB opslag krijgen en 2GB RAM. Hij heeft de informatie uit de productieketen gekregen. Wang had een paar dagen geleden ook al aanwijzingen dat de iPhone 7 geleverd zal worden met een verborgen Touch ID-scanner.

Kevin Wang 32GB iPhone

Het zou voor het eerst zijn dat Apple kiest voor een instapmodel met 32GB opslag. Bij de afgelopen generaties van de iPhone was er steeds keuze tussen 16GB, 64GB en 128GB maar niet het tussenformaat van 32GB. Veel mensen vinden 16GB opslag te weinig, omdat er al een paar gigabytes vanaf gaan voor het besturingssysteem en de standaard apps. Sinds kort is Apple daar opener over en geeft op de website aan dat je moet rekenen op zo’n 4GB tot 6GB opslag dat je niet vrij kunt gebruiken, omdat ze al nodig zijn voor iOS zelf.

Het zou in ieder geval goed nieuws zijn voor mensen die nu nog vaak zitten te twijfelen tussen de beperkingen van het instapmodel en het duurdere 64GB-model. Met 32GB heb je voldoende ruimte voor je apps en andere content. Of Wang gelijk heeft? Dat is moeilijk te zeggen. Hij heeft in ieder geval niet zo’n uitgebreid trackrecord als Ming-Chi Kuo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2016, 9:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.