Apple Watch Series 4 ECG

Gerucht: ‘ECG-functie op Apple Watch komt in watchOS 5.1.2’

Apple zou van plan zijn om de ECG-functie voor de Apple Watch in watchOS 5.1.2 beschikbaar te stellen. De functie werd in september 2018 al aangekondigd.

Eén van de grote vernieuwingen in de Apple Watch Series 4 is de ECG-functie waarmee je beter inzicht krijgt in je hartconditie. Volgens interne documenten van Apple zal de functie in watchOS 5.1.2 aanwezig zijn, zodra deze versie uit beta gaat. Daarmee wordt de Apple Watch Series 4 het eerste consumentenapparaat dat door de FDA is toegelaten en die je zonder doktersvoorschrift kunt aanschaffen. Medisch professionals hebben de ECG-app getest voor de release en zijn van mening dat het levens gaat redden.


Bij een ECG-meting wordt de elektrische activiteit van het hart over een bepaalde periode gemeten. Op die manier kunnen allerlei hartproblemen en -afwijkingen vroegtijdig worden ontdekt. Je kunt een meting uitvoeren door je vinger dertig seconden op de Digital Crown te houden.

Apple Watch ECG functie

Apple heeft zelf alleen aangegeven dat de functie ‘later dit jaar’ beschikbaar komt. Dat zal aanvankelijk alleen in de VS zijn, terwijl gebruikers in andere landen de functie kunnen gebruiken door hun regio-instellingen te veranderen. Hoe de ECG-functie in Europa werkt lees je in onderstaand artikel.

De Apple Watch is geen medisch apparaat en het is dus ook niet de bedoeling om diagnoses te stellen op basis van de metingen. Medewerkers van de Apple Store hebben instructies gekregen om dit ook aan klanten duidelijk te maken, zo blijkt uit het gelekte document. Je moet het dan ook niet op eigen houtje gebruiken als je medische problemen hebt. In een apart document is te lezen dat waarschuwingen voor onregelmatige hartritmes ook zullen worden geactiveerd in watchOS 5.1.2 op alle modellen vanaf de Apple Watch Series 1. Voor de ECG-app heb je echter de Series 4 nodig.

Apple heeft nog niet aangegeven wanneer watchOS 5.1.2 samen met iOS 12.1.1 uitkomt, maar er loopt sinds begin november een beta-testtraject. We verwachten dat beide nog dit jaar uitkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2018, 18:35
Bron Bron MacRumors
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, hartslag, hartslagmeter
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.