Fixers busje

Swoop overgenomen door Fixers: zo zit het met je garantie [update]

Garantie vervalt voor bestaande klanten

Swoop heet voortaan Fixers. Het onlangs failliet verklaarde bedrijf Swoop zal onder de nieuwe naam verder gaan. De gesloten winkels van Swoop krijgen een nieuw logo en zullen binnenkort heropend worden als Fixers-vestigingen waar je reparaties kunt laten uitvoeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 29 november: geen garantie voor bestaande klanten
Heb je vóór 24 oktober 2018 een refurbished toestel gekocht bij Swoop? Dan komt de garantie daarop te vervallen. De naam Swoop.nl is in november 2018 overgenomen door een nieuwe partij, de NEG Group. Vanaf begin december zal deze zelfstandig online gaan als verkooppunt van refurbished hardware van onder andere Apple. NEG Group was al actief op het gebied van refurbished apparatuur. Alleen de (domein)naam en de webshop Swoop.nl zijn overgenomen en niet de rechtspersoon erachter. Daarom komen alle garanties vanaf 24 oktober te vervallen. Heb je in het verleden een refurbished iPhone, iPad of ander product gekocht bij Swoop, dan geldt daar geen garantie meer voor. Je kunt eventueel een email sturen naar [email protected]swoop.nl om te kijken of er een passende oplossing kan worden gevonden. Je kunt niet bij de nieuwe eigenaar terecht. Wel geeft de nieuwe eigenaar 2 jaar garantie voor aankopen die vanaf nu worden gedaan.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke nieuwsbericht van 26 november.

Het faillissement van Swoop werd in oktober uitgesproken. Het betekende in korte tijd een flinke klap voor het imago van refurbished aanbieders, omdat vlak daarvoor ook al branchegenoot Leapp failliet was gegaan. Sindsdien werd gezocht naar een oplossing voor de bestaande klanten en het personeel. Die oplossing lijkt met de overname door Fixers nu gedeeltelijk gevonden. Toestellen die ten tijde van het faillissement ter reparatie lagen bij het bedrijf, zijn inmiddels teruggestuurd naar de eigenaar. Dat is gebruikelijk bij een faillissement. Maar voor mensen die in het verleden een refurbished iPhone of iPad hebben gekocht bij Swoop, is er een tegenvaller. Fixers heeft namelijk niet aangekondigd ook de garantie over te nemen van voormalige Swoop-klanten.

Swoop overgenomen door Fixers

Fixers neemt alleen de activiteiten over van Swoop en niet de merknaam en website. Als een ander bedrijf hier interesse in heeft, zou er nog een oplossing kunnen komen voor de voormalige Swoop-kopers, maar die kans lijkt klein. Het is in de toekomst wel mogelijk dat Fixers refurbished iPhones gaat aanbieden, maar ook dat zal gebeuren onder de nieuwe naam. De nadruk zal bij Fixers vooral liggen op reparaties.

Fixers busje

Fixers wil met tien landelijke vestigingen en mobiele reparatiebusjes (zie foto hierboven) uitgroeien tot een grote speler op het gebied van smartphonereparaties. Eerder nam het bedrijf al PCService over. Het jonge bedrijf heeft vestigingen in onder andere Leiden, Nieuw-Vennep en Blaricum. Het totaal komt nu op 8 locaties. Fixers is opgericht door Stefan Nuijten, die eerder Forza Refurbished oprichtte en dat verkocht.

Consumenten zullen voortaan wel twee keer nadenken voordat ze voor een refurbished toestel kiezen. Een probleem is dat aanbieders in de ogen van consumenten een te hoge prijs vragen ten opzichte van de gangbare prijzen van particulieren op Marktplaats. Refurbished toestellen worden meestal goed nagekeken en indien nodig opgeknapt, waardoor ze vaak beter van kwaliteit zijn. Maar omdat er nog steeds geen refurbished keurmerk is weten consumenten vaak niet waar ze aan toe zijn. Daardoor heeft de bedrijfstak te maken met een imagoprobleem.

Inmiddels hebben we van Fixers ook het persbericht ontvangen.

REPARATIEKETEN FIXERS NEEMT ACTIVITEITEN BRANCHEGENOOT SWOOP OVER
Dinsdag 27 November, Pieter Leeuw, algemeen directeur van Fixers licht toe: ‘Swoop is al jaren een gevestigde naam in de refurbished branche maar kwam door onvoorziene omstandigheden eerder dit jaar in zwaar weer. Door deze transactie behoudt een gedeelte van de ervaren reparatie specialisten van Swoop z’n baan, breidt ons winkelnetwerk nog voor het eind van dit jaar uit naar 8 vestigingen en krijgen we per direct de beschikking over een ruim assortiment courante devices van o.a. Samsung en Apple. De merknaam en website van Swoop hebben wij niet overgenomen.’ Met deze strategische overname bouwt Fixers verder aan een landelijk dekkend netwerk.

Mede-oprichter Stefan Nuijten zal zich gaan ontfermen over het ‘hardware deel’ uit de transactie en positionering van Fixers, waar ook binnenkort een geheel nieuw online portaal voor online gaat. Nuijten startte op jonge leeftijd al meerdere bedrijven waaronder Forza Refurbished. Forza groeide uit tot marktleider samen met Leapp en Swoop. In 2016 verkocht Nuijten Forza Refurbished aan ondernemer Jan-Willem van Dijk, die momenteel leiding geeft aan het bedrijf.

Kansen in de reparatie markt
Fixers ziet veel kansen op de markt voor het repareren van mobiele devices. Vervanging is steeds minder aan de orde, onder meer door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones en doordat het kopen van een toestel in combinatie van een abonnement, bij een prijs van meer dan 250 euro, tegenwoordig voor consumenten een BKR-notering tot gevolg heeft. Eindgebruikers doen, aldus Leeuw, steeds langer met hun oude toestel of kopen een tweedehands model. Voor het bedrijfsleven is ook de circulaire economie een steeds belangrijker speerpunt, aldus directeur Pieter Leeuw. Reparatie is daarom voor beide doelgroepen steeds vaker een overweging.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 november: Persbericht toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2018, 14:54
Categorie Achtergrond
Onderwerp refurbished
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.