ECG op de Apple Watch Series 4.

‘Apple Watch ECG-functie ook in Europa te gebruiken’

Na aanpassen regio-instellingen

Het lijkt erop dat we ook in Nederland de ECG-app op de Apple Watch Series 4 kunnen gebruiken. Uit de code van iOS blijkt dat de ECG-functie verborgen wordt aan de hand van je regio-instelling. Het aanpassen van je regio moet dus voldoende zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 maart 2019: De Apple Watch ECG is beschikbaar gekomen in watchOS 5.2. Je kan nu eenvoudig een Apple Watch hartfilmpje maken als je het nieuwste model hebt. Je kan ook meldingen voor onregelmatige hartritmes inschakelen, zodat je een waarschuwing krijgt bij een onregelmatige hartslag.

Met de Apple Watch ECG-functie maak je hartfilmpjes via de Digital Crown van je Apple Watch. Omdat het om een medische functie gaat, moet dit eerst goedgekeurd worden door de nodige instanties voordat Apple het in landen beschikbaar kan stellen. We weten dat de ECG-app nog niet in Nederland komt. Het was lange tijd onduidelijk of het aanpassen van de regio-instellingen voldoende was om de functie alsnog te krijgen, maar daar lijkt het nu wel op. 9to5Mac ontdekte, in de code van iOS dat de regio-instelling bepaalt of de app zichtbaar is.

‘ECG-functie te gebruiken na aanpassen regio’

Het had er al alle schijn van dat de Apple Watch Series 4 die je in Nederland koopt dezelfde hardware-functies heeft als de versie uit de Verenigde Staten. Nederlandse gebruikers krijgen daarom dus meteen de benodigde sensoren, maar door beperkingen van watchOS verbergt Apple de benodigde ECG-app in landen waar de functie officieel niet werkt. Maar zoals met wel meer Apple-functies die niet in Nederland werken, lijkt het er nu op dat het aanpassen van de regio voldoende is.

De beperking tot het gebruik binnen de VS wordt namelijk bepaald door de regio-instellingen van zowel je iPhone als Apple Watch. Dit blijkt uit de code van iOS, zo ontdekte Guilherme Rambo (@_inside) van 9to5Mac. Het lijkt er dus op dat het aanpassen van je regio voldoende is om de ECG-functie in ieder geval een keer te proberen. Let er wel op dat het aanpassen van je regio ook andere gevolgen kan hebben.

Toch houden we nu nog een slag om de arm. De bevindingen zijn op basis van betaversie’s en Apple kan alsnog besluiten om ook andere controles toe te passen, voordat de functie gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan je fysieke locatie die niet zo makkelijk te omzeilen is.

We weten nog niet precies wanneer de ECG-app beschikbaar komt, omdat hij nu nog niet in de beta van watchOS 5.1 zit. Mogelijk voegt Apple deze alsnog toe zodra de definitieve versie van watchOS 5.1 beschikbaar komt. Dat is zeer waarschijnlijk morgen na het oktober-event. Een andere optie kan zijn dat Apple de functie later beschikbaar stelt, bijvoorbeeld in watchOS 5.2. Die verwachten we rond december.

Ondertussen werkt Apple aan het uitbreiden van de ECG-functie naar Europa. Dit kan echter nog wel een tijdje duren, dus het aanpassen van de regio-instellingen zou een mooie tussenoplossing zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 28 maart: Artikel aangepast vanwege de beschikbaarheid van de functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 16:14
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, ecg
Device Apple Watch Series 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.