Apple Watch Pride-wijzerplaat mockup door ICulture

Gerucht: Apple Watch krijgt drukgevoelige knoppen

Ook meer hartslagfuncties

De volgende Apple Watch krijgt mogelijk drukgevoelige knoppen met haptische feedback. Je kunt ze dus niet meer fysiek indrukken, maar het indrukken wordt gesimuleerd met een tikje.

Drukgevoelige knoppen

De volgende Apple Watch-modellen verwachten we in september dit jaar. Erg veel is er nog niet over bekend, behalve dat de nieuwe functies van watchOS 5 erop werken. Fast Company zegt nu meer details te hebben: er zitten solid state knoppen aan de zijkant en er zitten ECG-functies in, zodat de hartslagmeter nog nuttiger wordt. Al eerder waren er geruchten over ECG-functies in de Apple Watch.


Apple zou de fysiek indrukbare knoppen willen vervangen door haptische feedback, aangestuurd door de Taptic Engine die al in het apparaat aanwezig is. Deze simuleert de kliks. De knoppen zouden gemaakt zijn van geleidende materialen waardoor nieuwe gezondheidsfuncties mogelijk zijn.

Fast Company baseert zich op een bron die vertrouwd zou zijn met de plannen van Apple. De Taptic Engine kan dankzij magnetische aansturing heel verschillende voelbare feedback geven, dan licht tikken tot flink trillen. Nu wordt dat nog gebruikt voor schermtaps en voor het simuleren van de hartslag van een andere persoon (via de Berichten-app). Apple gebruikt het ook in andere apparaten zoals het trackpad in een MacBook of de thuisknop van de iPhone.

Apple Watch Pride-wijzerplaat mockup door ICulture

Waarom een vaste knop? Het heeft een aantal voordelen. Apple kan op die manier het horloge nog waterbestendiger maken en omdat er geen wrijving plaatsvindt gaat de knop minder snel kapot. Ook kan de knop onderdeel worden van de totale behuizing, waardoor er minder losse onderdelen nodig zijn. Er hoeft geen opening voor de knop te worden gemaakt in de behuizing, wat weer één bewerkingsstap minder is. Ook heeft een vaste knop minder ruimte nodig, omdat er geen veermechanisme nodig is, zodat bijvoorbeeld de batterij weer iets groter kan worden gemaakt. Fast Company weet nog niet of de nieuwe knop al in de Apple Watch-modellen van 2018 zit, of pas volgend jaar komt.

Meer hartslagfuncties
Apple zou ook geleidende technologie in de knoppen willen verwerken voor nieuwe gezondheidsfuncties. Zo vormen ze een nieuw contactpunt om elektrische signalen van het menselijk lichaam te meten. Dit zou kunnen lijken op de Kardia Band EKG van AliveCor, een accessoire met twee sensoren op de horlogeband. De ene sensor zit aan de binnenkant, de andere aan de buitenkant. Je moet hier een vinger op leggen zodat de sensoren de geleiding van een (ongevaarlijk) elektrisch stroompje door het lichaam kunnen meten.

Eerdere geruchten over ECG-functies wekten de indruk dat Apple de sensoren in de behuizing wilde inbouwen. Nu wordt gesproken over de knoppen. Daarnaast zijn er geruchten dat Apple dit jaar het eerste redesign van de Apple Watch gaat uitbrengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2018, 9:42
Bron Bron Fast Company
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, apple watch series 4, hartslag, knoppen
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.