‘Apple werkt aan ECG-hartslagmeter voor Apple Watch’

Apple werkt aan een Apple Watch met ingebouwde ECG-meter. Daarmee kun je een elektrocardiogram maken door met je vrije hand in de metalen behuizing te knijpen. Speciale medische accessoires zijn niet meer nodig.

Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.

Apple is bezig om een hartslagmeter voor de Apple Watch te ontwikkelen waarmee je elektrocardiogrammen kunt maken. Dat beweert Bloomberg op basis van bronnen. In de toekomst zou je onregelmatige hartslag kunnen detecteren in door de behuizing van de Apple Watch te knijpen. Apple zou al bezig zijn om te testen. Gaan we dit zien in de Apple Watch Series 4?

ECG in Apple Watch

Er zouden al interne prototypes in gebruik zijn, waarbij je met je vrije hand in het frame van de Apple Watch moet knijpen. Er loopt dan een stroompje via je borst om onregelmatige hartslag te detecteren. De Apple Watch heeft al een normale hartslagmeter, die met ledjes de bloedstroom door je huid heen meet. De nieuwe vinding gaat een stap verder. Het zou preventief kunnen werken om afwijkingen in de hartslag op te sporen. Daardoor kan het risico op een hartaanval op beroerte worden verkleind.

Knijpen in de Apple Watch
Zelfs al komt deze nieuwe Apple Watch met ECG er niet, dan is er nog hoop voor mensen met een hartafwijking. Fabrikant AlivCor heeft namelijk pasgeleden goedkeuring gekregen om de Kardia Band ECG (zie foto) te mogen aanbieden als Apple Watch-accessoire. Dit apparaatje heeft een sensor op de polsband, waar je je 30 seconden lang je vinger op legt. Op dat moment wordt er een meting gedaan.

Kardia Band voor Apple Watch

Apple’s uitvinding vereist geen speciaal bandje, maar werkt door de behuizing aan te raken. Gaandeweg komen er steeds meer functies in de Apple Watch, niet alleen gericht op sport, maar ook op gezondheid. Apple legt daarbij de nadruk op hartslagmetingen. Zo kan de Apple Watch nu al waarschuwen als je een onverwacht hoge hartslag hebt. Er waren al een aantal verhalen in de media van mensen, die zeggen dat ze hun leven te danken hebben aan het horloge.

Bekijk ook

Waarschuwing bij hoge hartslag op Apple Watch instellen (en dit doe je als je een melding krijgt)

Je Apple Watch kan je een waarschuwing geven als opeens een verhoogde hartslag hebt, terwijl je niet aan het sporten of bewegen bent. Ook krijg je een waarschuwing bij te lage hartslag. In deze tip lees je hoe je zo'n hartslagwaarschuwing instelt.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.