Kardia Band voor Apple Watch

‘Apple werkt aan ECG-hartslagmeter voor Apple Watch’

Apple werkt aan een Apple Watch met ingebouwde ECG-meter. Daarmee kun je een elektrocardiogram maken door met je vrije hand in de metalen behuizing te knijpen. Speciale medische accessoires zijn niet meer nodig.

Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.

Apple is bezig om een hartslagmeter voor de Apple Watch te ontwikkelen waarmee je elektrocardiogrammen kunt maken. Dat beweert Bloomberg op basis van bronnen. In de toekomst zou je onregelmatige hartslag kunnen detecteren in door de behuizing van de Apple Watch te knijpen. Apple zou al bezig zijn om te testen. Gaan we dit zien in de Apple Watch Series 4?

ECG in Apple Watch

Er zouden al interne prototypes in gebruik zijn, waarbij je met je vrije hand in het frame van de Apple Watch moet knijpen. Er loopt dan een stroompje via je borst om onregelmatige hartslag te detecteren. De Apple Watch heeft al een normale hartslagmeter, die met ledjes de bloedstroom door je huid heen meet. De nieuwe vinding gaat een stap verder. Het zou preventief kunnen werken om afwijkingen in de hartslag op te sporen. Daardoor kan het risico op een hartaanval op beroerte worden verkleind.

Knijpen in de Apple Watch
Zelfs al komt deze nieuwe Apple Watch met ECG er niet, dan is er nog hoop voor mensen met een hartafwijking. Fabrikant AlivCor heeft namelijk pasgeleden goedkeuring gekregen om de Kardia Band ECG (zie foto) te mogen aanbieden als Apple Watch-accessoire. Dit apparaatje heeft een sensor op de polsband, waar je je 30 seconden lang je vinger op legt. Op dat moment wordt er een meting gedaan.

Kardia Band voor Apple Watch

Apple’s uitvinding vereist geen speciaal bandje, maar werkt door de behuizing aan te raken. Gaandeweg komen er steeds meer functies in de Apple Watch, niet alleen gericht op sport, maar ook op gezondheid. Apple legt daarbij de nadruk op hartslagmetingen. Zo kan de Apple Watch nu al waarschuwen als je een onverwacht hoge hartslag hebt. Er waren al een aantal verhalen in de media van mensen, die zeggen dat ze hun leven te danken hebben aan het horloge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2017, 19:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, hartslag, hartslagmeter
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.